Stenkyrka IF0 - 2Bagarmossen Kärrtorp BK

Matchnummer: 150062005
Samling:10:45
Seger i premiären
2018-04-24 15:37
I årets första seriematch så stod Stenkyrka IF för motståndet. Matchen spelades på ett väldigt fint naturgräs på Gotland och slutade med en gedigen 2-0 seger för de grönsvarta. De tre poängen vi spelade in är de första poängen i division3 någonsin för BKBK. Målen stod Maja och Hanna J för.

Vi börjar matchen rätt starkt. Vi vinner en hel del dueller och hittar varandra på ett fint sätt. Vi skapar inledningsvis en drös halvvassa chanser som nästan blir något. Stina lyckas kliva förbi målvakten men en försvarare hinner precis emellan, vi har två hörnor som studsar fram och tillbaka längst med målet utan att vi lyckas trycka in den och vi testar en hel del avslut från distans där Linnéas skott utifrån nog är närmast att resultera men målvakten får en hand på bollen och kan tippa den till hörna. Stenkyrka sticker upp då och då och lyckas med två väldigt fina individuella prestationer att skapa två frilägen. Båda gångerna så kommer Andrea ut bra och gör två strålande räddningar. Den första tippar hon med handen och får ner farten på bollen så att Carro hinner dit och kan rensa och den andra trycker hon distinkt iväg med en benparad. Vi gör en gedigen halvlek och bör nog sätta någon chans, även om vi har lite flyt att Stenkyrka inte får in ett av sina  två lägen.

I andra halvlek så fortsätter vi att trumma på och får bra tryck på Stenkyrka. En stor del av spelet är på deras planhalva. I minut 55 så står Maja för en fin individuell prestation när hon tar bollen vid mittlinjen och sen helt sonika går med bollen till hon kommer till motståndarnas mål och lägger in den vid första stolpen. Ett väldigt skönt ledningsmål. Vi trummar på efter målet och skapar en drös chanser där vi bör punktera matchen. Närmast är nog Fanny när hon löper igenom fint i djupled men målvakten gör en fin räddning på avslutet. Matchens punkt sätts i minut 86 när vi vinner boll flera gångar på mittplanen och får fram bollen till Linnéa som tar ett avslut utanför straffområdet. Skottet blir inte så hårt, men välplacerat och målvakten tvingas släppa retur på det. På returen är Hanna J (i sin tävlingsdebut) framme och behärskat sätter bollen i mål.

Sammafattningsvis så gör vi en bra och gedigen insats. Vi är duktiga på att hjälpa varandra, både när vi har boll och när vi behöver ge understöd. Vi vinner väldigt många dueller vilket lägger grunden till segern och att vi har så pass mycket boll som vi har. Offensivt så skapar vi lägen på flera olika sätt, avslut utifrån, djupledslöp, egna prestationer och fasta situationer. Vi jobbar hårt defensivt, tillsammans, vilket gör att vi släpper till väldigt få chanser och när vi väl gjorde det så stod Andrea för bra räddningar. Allt som allt, en insats som är med beröm godkänd.

Mål: Maja(55), Hanna J(86)
Assist: Andrea S