Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Damer
Välkommen till Damer A-lag
Damlaget 2017

Välkommen till damlagets hemsida.

Damerna kommer att spela i div 3 säsong 2018


Följ oss på instagram

https://instagram.com/bkbkdam

Förlust i första träningsmatchen
2018-02-13 09:15

I årets första träningsmatch så stod Värmdö IF för motståndet. Värmdö tog i förra året steget upp till division 4.

Vi börjar matchen rätt bra. Vi vågar hålla i boll och hittar varandras fötter vilket gör att vi rätt enkelt kommer framåt vilket gör att vi i början nog tycker att vi har rätt bra koll på matchen. Vi hotar fint i djupled och tar oss fram i djupled, särskilt på vänsterkanten där Anna startar starkt - och med ett par träningar till i benen så hade nog någon av hennes räder resulterat i mål. Backlinjen känns väldigt trygga med fötterna och när vi hittar uppspel på våra mittfältares fötter så är det rätt bra - när vi får ihop det med att hitta våra anfallers fötter så är det ännu bättre. Det syns dock att vi är rostiga och blandar bra beslut med en hel del riktigt tokiga och vi håller inte riktigt ihop laget ordentligt. Man kan ana att vi blir lite överambitiösa och gör det lite för svårt för oss själva istället för att välja enkla lösningar.


I andra halvlek så kliver Värmdö på betydligt högre vilket tidigt resulterar i en vunnen boll och ett ledningsmål. Vi blir nog lite stressade av det och om vi tog lite tokiga beslut i första halvleken så ökar den andelen rejält i andra. Vi kvitterar efter att Anna spelat in bollen från vänsterkanten och Hanna krigar sig igenom två motspelare och bollen studsar fram till Hanna J som (i sin utomhusdebut) säkert trycker in bollen strax utanför straffområdet. Målet borde nog gett oss mer energi men Värmdö är klart bättre resten av matchen. De vinner fler dueller och vi är alldeles för utspridda som lag vilket gör att vi blir väldigt känsliga för när Värmdö vinner boll och ställer om. Värmdö är effektiva och gör ytterligare tre mål i halvleken och även om Värmdös seger är rättvis så skapar vi 2-3 chanser till där vi nog borde ha satt någon av dem.

Sammanfattningsvis:
En rättvis förlust. Vi ser ringrostiga ut och blir för utspridda och väljer lite för svåra alternativ. På plussidan har vi att vi stundtals rullade rätt fint och hittade varandras fötter och vi kom hotade i djupled från kanten. Nu är det nya tag och jobba vidare några veckor innan vi får chansen att visa att vi kan bättre i matchsituation igen.

Semifinal i Rimbo Cup
2018-02-06 12:42

Under helgen så spelade vi klassiska Rimbo cup. Vi har spelat den cupen under många år och den brukar markera slutet på inomhussäsongen. Cupen består av gruppspel - slutspelsgrupp - slutspel. I år tog vi oss hela vägen till semifinal där de slutgiltiga vinnarna Rimbo, blev för svåra. Cupen innehöll många härliga ögonblick där vår kämparanda och vilja att jobba hårt för att hjälpa varandra stod ut som det allra bästa. Ameli Enander gjorde sina första matcher med oss i cupen och det var en debut med mersmak.


Dag 1:
Brottby - BKBK 0-2
I första matchen så stod Brottby för motståndet. Brottby hör vanligtvis hemma i division 5. Vi börjar lite nervöst och är inte riktigt på tårna första minuterna men Andrea visar klass direkt och gör några riktigt fina räddningar som gör att vi håller oss kvar i matchen. Vi jobbar oss in i matchen och efter att ungefär halva spelats så väggar Carro och Hanna sig fram (kanske turneringens läckraste väggspel) även om Hannas avslut bara resulterar till en hörna. Men på den hörnan så trycker Hanna in bollen till Carro som trycker in ledningsmålet. Vi tar över desto längre matchen går även om båda lagen skapar chanser. Matchen punkteras när Klara spelar fram Anna som distinkt dunkar in bollen i mål en bra bit utifrån.

Mål: Carro, Anna
Assist: Hanna, Klara

BKBK - Järla IF 0-1
I match nummer två så står Järla för motståndet. Järla hör hemma i vår serie division 3. Vi är vi inte riktigt på tårna från start och Järla tar ledningen redan 17 sekunder. Det ska tilläggas att det är ett vackert mål där de snabbt spelar bollen och en spelare kommer fri med Andrea men istället för att skjuta hittar en spelare i sidled som kan trycka in bollen i öppet mål. Matchen är efter det rätt så jämn men Järla har mer boll än oss och vi ser stressade ut när vi väl får tag i den vilket  gör att vi hetsar lite med att komma till avslut istället för att ha lite kyla. De riktigt heta chanserna för oss uteblir.

BKBK - BKV Norrtälje 3-0
I match nummer tre så möter vi Norrtälje som vanligtvis hör hemma i division 5. Vi startar matchen bättre än tidigare och tar rätt tidigt tag i taktpinnen. Anna gör tidigt 1-0 när Hanna kyligt spelat bollen i sidled och gett henne öppet mål. Efter målet skapar Norrtälje några chanser där Andrea räddar, och en enhandsräddning vid ett friläge sticker ut. Vi punkterar matchen när Sofia spelar fram Anna som bryter in i banan och stenhårt trycker in bollen mellan målvaktens ben. Efter det utökar vi ytterligare när ett skott blockeras men studsar ut till Sofia som trycker in 3-0 vid  första stolpen.

Mål: Anna(2), Sofia
Assist: Hanna, Sofia

BKBK - Rimbo IF 1 2-2
I match nummer fyra så möter vi Rimbo som vanligtvis hör hemma i division 1. Förutsättningarna är enkla - vinnaren tar andraplatsen och förloraren tar tredjeplatsen. Ett kryss räcker för oss. Vi startar matchen bra och njuter av att för första gången under dagen möta ett ordentligt uppställt försvarsspel. Vi gillar att det skarpt. Men även om vi spelar bra så gör Rimbo först 1-0 efter ett friläge och sen 2-0 efter ett tungt skott utanför straffområdet. Att ligga under med två mål inomhus är tungt, särskilt med bara 16 minuters speltid. Men vi visar på tålamod och kyla och fortsätter att vårda bollen när vi har den. Sofia trycker in reduceringen med ett riktigt kämparmål där hon vinner en duell med  två backar och målvakt som hon håller undan när bollen retfullt studsar in. Målet ger oss mer energi och vi känner att vi är det hetare laget ute på plan. Kvitteringen kommer några minuter senare när Sofia vinner bollen på mittplan och både hon och Anna kommer fria med målvakten. De flesta, inklusive undertecknad trodde nog på en passning i det läget men Sofia petar kyligt in bollen själv. Båda lagen har läge att avgöra matchen efter det men den slutar oavgjort och vi går vidare som grupptvåa bakom Järla IF som vinner alla sina matcher.

Mål: Sofia(2)

Dag2:
BKBK - Beach FF 0-3
I första matchen i slutspelsgruppen möter vi Beach FF som är en futsalförening. Vi gör en riktigt svag insats. Är inte alls på tårna från start och vi blir lite ställda av deras lite annorlunda sätt att spela jämfört med lagen vi mött tidigare. Vi kommer inte alls upp i nivå och Beach kan rätt bekvämt göra både 1,2 och 3 mål innan matchen är slut. En riktigt tung start på dagen.

 

Vallentuna BK – BKBK 1-2
I andra gruppspelsmatchen möter vi Vallentuna som är hemmahörande i division 3. Vi känner nog att det här är en match vi måste vinna för att gå vidare och från början ser vi lite stressade ut vilket gör att Vallentuna kan skapa en drös chanser i början. Vi tar en hel del avslut, och rätt så många från lite tokiga lägen istället för att ha kyla men på just ett sånt avslut från Stina så missbedömer Vallentunas målvakt bollen och den slinker lite turligt in. Målet bekräftar tesen, att det aldrig är fel att ta avslut. Efter målet så är matchen jämn och båda lagen skapar chanser och man ska nog säga att Vallentuna borde nog kvitterat några anfall tidigare än de gör det. Men bara några få minuter efter kvitteringen blir Anna fasthållen vid mittplanen och får frispark. Klara trycker frisparken mot mål där Stina tar emot den och vänder upp och petar in ledningsmålet. Matchen är jämn med vi tar med oss alla poäng.


Mål: Stina(2)
Assist: Klara 

Rågsveds IF – BKBK 0-1
I sista gruppspelsmatchen möter vi en gammal bekant, Rågsved. Rågsved hör hemma i samma division 3-serie som vi. Förutsättningarna är enkla. Vi går vidare med vinst eller kryss. I början så skapar Rågsved en drös chanser där Andrea får göra några skarpa räddningar. Men efter 6-7 minuter får Carro bollen på kanten och spelar fint fram Stina som trycker in bollen från nära håll. Efter det tar vi över och spelar av matchen. Segern innebär att vi är klara för semifinal som grupptvåa från vår slutspelsgrupp.

Mål: Stina
Assist: Carro

 

Semfinal
Rimbo IF 2 – BKBK 3-0
I semifinalen så möter vi Rimbos andralag. Rimbo är hemmahörande i division1. De är numret för stora den här gången. Vi gör en bra match och kämpar och sliter men de tar rätt tidigt ledningen och även om vi gör en ordentlig kämpainsats så är vi inte riktigt nära och Rimbo vinner rätt bekvämt med 3-0.

Match om tredjepris
Beach FF – BKBK 2-0
Bara tio minuter efter semifinalen börjar matchen om tredjepris. Vi är bättre förberedda den här gången på hur de spelar och gör riktigt bra ifrån oss. Ett duktigt Beach har betydligt svårare att skapa chanser mot oss den här gången än i den tidigare gruppspelsmatchen. Men oturen grinar oss i ansiktet när först Andre ska plocka upp en till synes ofarlig boll som en av våra spelare råkar peta till och domaren blåser korrekt för hemmåtspel. Den efterföljande frisparken är hård men på väg en bra bit utanför när den oturligt tar på en av våra spelare och byter riktning och retligt studsar in i mål. Vi fortsätter kämpa och gör det bra men en stund senare så händer det igen. En beachspelare skjuter och träffar en av våra spelare och ett skott på väg utanför hamnar istället i mål. Det är tungt deluxe då vi känner att matchen är jämn och att vi kan ta dem. Vi krigar på hela vägen till slutet men många trötta ben kombinerat med ett underläge gör att vi inte riktigt orkar komma tillbaka och kvittera. När domaren blåser av får vi konstatera att vi gjort en betydligt bättre match än på morgonen men att det ändå inte räckte till.
 

Sammanfattningsvis:
Två väldigt bra dagar. Vi kämpar och jobbar enormt bra för varandra. Vi klarade framgångsrikt av att justera saker i spelet när vi behövde vilket är svårt att göra när man är mitt i något. Vi gör en hel drös mål och har mängde med fina kombinationer. En fjärdeplats är ett bra resultat i en så pass tuff cup men det känns såklart bittert att missa medalj när man är så pass nära. Men överlag så är det en rätt bra känsla i kroppen ett par dagar efteråt.


Skytteliga: Anna(3), Stina(3), Sofia(3), Carro(1)
Assistliga: Klara(2), Hanna(2), Sofia(1), Carro(1)

Ytterligare en spelare in
2018-01-29 10:37
Efter att ha tränat med laget i början av året så har Ameli Enander bestämt sig för att ta steget över till oss.

Amelie kommer närmast från Moheds SK men hon har haft några års uppehåll från fotbollen. Ameli kommer att ha tröja nummer 15.
Truppförändringar inför 2018
2018-01-11 13:00
Inför säsongen 2018 så är truppen från året innan till större delen intakt.

Ut försvinner Ellinor Karlsson som lägger skorna på hyllan, Emma Abrahamsson som gör sin AT-tjänst på annan ort och Matilda Hansen Löf som i sommras vände hem till Örebro.

In har kommit:
Hanna Jonasson som närmast kommer från Västertorp
Linnéa Lundbäck som tar ner skorna från hyllan
Johanna Grenninger som tar ner skorna från hyllan
Andrea Vlachos som närmast kommer från IFK Haninge
Andrea Söderman som närmast kommer från våra damjuniorer

På plussidan får vi även räkna in Fanny Larsson som gör comeback efter att varit gravid förra året.

I övrigt så rehabar Sofia Granberg fortfarande efter sin skada och Tina Lundbergs ska snart föda vilket gör att de båda är lite av ett frågetecken till säsongen.
Utslagna i gruppspelet i Snöbollen Cup
2017-12-28 21:32
 

Snöbollen cup blev inte riktigt vad vi tänkt oss och vi kom inte riktigt upp i nivå. Fyra inspelade poäng räckte till en tredjeplats i gruppen och tidigt hemgång. Vi får inte riktigt till vårt spel och gör ett riktigt bottennapp vilket såklart svider lite men vi får avsluta med en seger vilket ger lite bättre känsla när vi åkte därifrån.

Vendelsö IK(div4) - BKBK 0-0

Lite nervös start. En jämn match där båda lagen har svårt att hitta riktigt farliga chanser. Vi skapar några omställningslägen utan att ha någon riktig skärpa. Försvarsmässigt så håller vi ihop det bra men vi får inte riktigt upp något tempo när vi har bollen.

BKBK - Täby FK(div1) 0-3
Vår bästa match. Täby hjälper oss att dra upp tempot men vi står upp bra och försvarar oss väl. De sätter rätt hög press på oss men vi vågar spela och lyckas rätt ofta spela oss förbi deras första press och även om vi inte riktigt lyckas vaska fram riktigt heta chanser så finns det en hel del bra intentioner. Täby tar tidigt ledningen. Andrea gör några riktigt svettiga räddningar innan Täby utökar med några minuter kvar. Sista målet kommer med bara några sekunder kvar efter en tilltrasslad situation.

IFK Stocksund (div4) - BKBK 5-0
Total genomklappning! Vi gör ett riktigt bottennapp. Vi vare sig försvarar oss väl eller gör något vettigt när vi får tag i bollen. En match vi vill glömma snabbt!

BKBK - Värmdö IF(div4) 2-0
Vi tar tag i taktpinnen tidigt och har bra kontroll på matchen. Vi tar rätt tidigt ledningen när Maja spelar fram Stina som styr in bollen. Några minuter senare utökar Hanna J efter att Anna spelat fram henne till ett friläge och hon placerat in bollen. Värmdö vaskar fram några halvchanser men vi har rätt bra koll på läget.


Sammanfattningsvis:
Vi når inte upp till den nivå vi önskar och det kostar oss resultatmässigt. Vi blir lite för oflexibla när motståndarna gör något vi inte förväntat oss och klarade inte riktigt av att anpassa oss under matcherna vilket straffar oss. Vi vet att vi kan bättre och får ta nya tag och ladda om.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners