Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Damjuniorer
Välkommen till Damjuniorerna
DJ-truppen 2017

BKBK Damjuniorer är ett härligt träningsvilligt gäng spelare födda 1999-2001. Truppen består av omkring 25 spelare, fyra tränare och två lagledare.  Under utesäsongen tränar vi två-tre pass i veckan på fina Kärrtorps IP och under vintern håller vi igång i olika hallar i söderort. Våra träningstider hittas i kalendern.

 

Säsongen 2017 spelade vi med två olika lag i Sanktans serie F16-19, ett lag i div 2 och ett i div 3. År 2018 spelar vi med ett lag i F16-19 samt ett lag i seniorserie för B-lag i samarbete med vårt duktiga Damlag. B-laget vänder sig till unga spelare som närmar sig spel i Damlaget.

 

Vi brukar delta i flera olika cuper utanför Stockholm och satsar mycket på att ha en bra sammanhållning och att ha kul tillsammans. Läs gärna nyheterna på vår lagsida för en inblick i vår verksamhet. År 2018 kommer vi t ex rivstarta med att åka på cup i Sundsvall. 

 

Om du är intresserad av att börja spela med oss kontakta lagledare/tränare Micke eller Felipe (se kontaktuppgifter nedan) för provträning. 

 

Om du som spelare inte kan komma på träningen skicka ett sms till någon av tränarna:

 

Felipe 070-308 36 39

Micke 070-3883282  eller mail: mikael@dorch.se

Marcus 073-302 52 94

Vanja 072-053 02 66

 

Lagets kontonummer i Skandiabanken är:

9159-601.954-0

 

Referat: Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb - Brommapojkarna
Seger i svårspelad premiär
2018-02-18 14:22
Tuffa förhållanden på KIP

Årets premiärmatch på KIP spelades under mycket svåra plan förhållanden. Förutom att planen var hal med isfläckar på flera ställen så började det snöa under matchen. Influensatiderna hade också gjort att förhoppningen att gå runt på ca 20 spelare grusades utan vi fick kämpa på med 14 spelare.


Matchplanen blev att äga mycket boll och ha tålamod. Vi vill vända spel via mittbackar och målvakt och låta BP jaga bollen. Precis så blev det. Backlinjen skötte sig närmast perfekt och Gonza-Linn så till att vara spelbara nästan under varje sekvens genom att ta speldjup och hitta ny placering efter leverans. Våra ytterbackar låg lite högre upp och Chrissan och Tess samt Inez i andra delen gjorde det väldigt bra när det avvägde mellan att starta om med att spela hemåt och spela upp offensivt. 


Båda våra mål kommer till genom anfall från högerkanten som startar ända bakifrån. Första målet görs kallt och fint av Thea som springer sig loss och är säker i sitt avslut. Andra målet var riktigt vackert där Chrissan spelar en härlig boll mellan BP:s backar till Freja W som löper perfekt i luckan, tar med sig boll in i straffområdet och passar in till Thea som passar snabbt vidare till en helt fri Tess. Ett mål som inte kan göras snyggare. 


Vi har full kontroll på matchen och är väldigt nära att helt stänga den då både Athina, Tess och Andrea skaffar sig fina målchanser. Men BPs målvakkt gör fina räddningar. Istället blir det faktiskt lite spännande på slutet då det en av få gånger blir lite missförstånd i backlinjen och en BP anfallare kommer fri med Alice och får med sig bollen och gör kallt 1-2. Vi blir lite cyniska i slutet och spelar på resultatet och BP skapar egentligen ingen mer farlighet förutom någon hörna.


Sammanfattningsvis en väldigt bra utförd match i svårast tänkbara förhållanden. Nästa hemmamatch är om tre veckor och då kommer förhoppningsvis våren ha kommit till KIP.   

DJ i Snö-och Straffdrama i Sundsvall
2018-02-05 20:27
Straffdramats upplösning

Dramatiken kunde inte bli större. Snöstorm aviserat dagen innan avresa och alla tåg inställda. Bara timmar innan tågets avresa till säsongens Kickoff var det fortfarande inte klart om vi skulle komma iväg till vad som blivit vår favvocup i Sundsvalls fantastiska inomhuscup i fina Nordichallen.


(Cupen spelas på fint konstgräs på tre parallella 7-spelarplaner med enbart tjejlag i klasserna F13, F15, F18 och Dam. Precis som förra året var vi tyvärr enda BKBK lag. Vi kan verkligen rekommendera denna cup till kommande generationer tjejlag i BKBK.)


Nåväl, vi kom iväg och tåget gick utan problem (förutom sedvanlig SJ-försening). Men med tanke på snökaoset blev den drygt fyra timmar långa resan mysig och en perfekt stund för tjejerna att umgås intensivt utan att det var just fotboll det handlade om. Vi tog oss från tåget direkt till spelarhotellet och fredagsmys.


Vi hade delat upp den 22-spelar stora DJtruppen i två jämna lag och på lördagen blev det fullt ös med tre matcher per lag. Det visade sig att vi hamnat i svåraste grupperna då våra två gruppvinnare sedermera spelade final (Boo-Gimonäs). Gruppspelet blev ganska tufft för båda lagen. Och det är tydligt att vi har en bit kvar till toppformen.


DJ Grön gjorde dock en väldigt fin match mot slutvinnarna Boo, kanske vår bästa prestation sett till spel under cupen. Matchen stod och vägde länge och det var först när Boo tog ledningen i slutet av matchen och vi var tvungna att ösa på framåt som vi tappade kontroll och fick ytterligare ett par mål bakåt. Men hade vi gjort öppningsmålet kunde det gått åt andra hållet.


Lag svart fick en tuff start också med förlust mot andra finalisten Gimonäs och sedan förlust mot Sundsvall. Men i den matchen kom också vändningen för laget då comebackande Clara Malby gjorde sitt första mål efter att ha rehabat hela 2017 efter korsbandsskadan. Målet var som en repris på alla de fina mål firma Ester-Malby bjudit oss på tidigare år och det var så kul att se Clara få spela tävlingsfotboll igen! Det krävs grym inställning för att ta sig tillbaka som hon gjort - respekt från oss alla!


På kvällen åt vi tillsammans och skålade för säsongen som kommer. Sedan var det dags att vila eftersom vi skulle upp tidigt och spela slutspel. Och vilket drama det blev.


DJ grönt mötte upp tunga Sundsvall med en solid trebackslinje. Vi ”parkerade bussen” och satsade på att skära av ytor och gå på kontringar. Taktiken fungerade perfekt och Sundsvall kom inte till några farliga avslut. Vi lyckades få dom frustrerade och började också få till farliga kontringar. När halva matchen var spelad kändes det som vi hade fått dom precis dit vi ville. Men så kom plötsligt ett fint långskott som gick in i mål och vi blev tvungna satsa framåt. På de öppningar vi var tvungna att bjuda på var Sundsvall skoningslösa och de avgjorde snabbt matchen med två mål till.


Så fort vår match var slut så gick vi över till planen bredvid för där hade DJ svart hamnat i ett straffdrama. Matchen mot Danmark hade slutat 1-1 efter sen kvittering av Danmark. Vi hade förvisso tränat straffat och försökt förbereda oss speciellt som vi vet att vi historsikt haft så svårt för just detta moment i cuper. Faktum är ju att vi under alla våra år ALDRIG lyckats vinna en straffutslagning utan förlorat minst en handfull. Så anspänningen var enorm.


Vi förlorade lotten och Danmark fick börja. Som alla vet betyder detta att våra chanser att vinna plötsligt sjönk en bit. Men DK började med att skjuta över och vi hade chansen att få övertag. Ester gjorde inget misstag och vi ledde 2-1. DK kvitterar och när deras målvakt räddar snyggt så är det plötsligt lika igen. DK gör 3-2 och nu är vi i brygga. Miss av Chrissan och vi är ute igen… efter psykningar och lite diskussioner om var bollen skulle placeras är Chrissan hur kall som helst 3-3.


DK gör mål igen 4-3 och sätter Athina i samma läge. Miss och vi är utslagna. Vad gör Athina? Hon dunkar in bollen helt skoningslöst i krysset 4-4. Efter detta blir DK nervösa och Wilma gör en fin räddning. Plötsligt har vi matchboll! Men vem ska gå fram?


Malby tar ansvaret. Vi som tittar vågar knappt titta. Känns som hela stora hallen kollar på dramat som utspelar sig på plan 2. Malby går fram och hur kallt som helst rullar hon in segermålet! Så skönt! Vi är vidare och 22 BKBK tjejer och 4 ledare får jubla tillsammans på innerplan.


Kvartfinalen blev en väldigt fin och jämn match. Kanske den mest välspelade tillsammans med Boo matchen. Båda lagen var hungriga och det saknades verkligen inte lägen. Var uppenbart att första målet var viktigt och vi hade två bollar som i princip var inne men som rensades bort. Istället kontra Umeå snyggt in 1-0 i slutminuterna. Visst var vi besvikna men faktiskt inte alls så mycket som om vi hade förlorat på de där straffarna. Kändes så viktigt att visa oss själva att vi kan gå vidare på straffar. Och också att vi spelat en cup där vi kan ställa upp med två lag som är jämna med alla motståndare.


Det är faktiskt inte illa alls!

 
 


Söderorts Derbysessor
2018-01-20 13:33
Segrar mot Tyresö, EIK och Bajen under ett och samma år är kul

Det blev ingen serieseger år 2017 men väl en väldigt jämn och rolig serie och fin tredjeplats. Men med fyra söderortslag i serien så är dock det mest prestigefulla förstås hur det gick i derbyna mellan BKBK, Enskede, Hammarby och Tyresö. Ser vi till Derbytabellen så var det mkt jämnt. Enskede och Tyresö vann två av sex derbyn. I deras inbördes möten blev det varsin seger och totalt fördel 6-5 i målskillnad för EIK.

 

I topp har vi Hammarby och BKBK som båda vann 4 av 6 derbyn. Även här vann lagen varsitt inbördes derby. Målskillnad i dom inbördesmatcherna blev 5-3 till.... DJ!

 

Så 2017 års derbytabell slutade alltså:

1. BKBK

2. Hif

3. EIK

4. Tyresö

 

Frågar ni oss så är detta den enda tabellen som vi behöver bry oss om.

Lite rykten och nyheter inför DJ2018
2018-01-20 13:21
Dags för ny film och ny säsong

Innan dagens träning berättade vi om lite spännande nyheter inför DJ2018.

Som läget är nu består vår trupp av inte mindre än 25 spelare!

 

1. Nästa år rivstartar med ett antal fysträningar under ledning av en specialtränare som är MMA instruktör samt utbildad Dansare! Klubben satsar lite extra på herr/Dam lag samt U18 och DJ. Vi kommer få denna fysträning som kompensation för att vi deltar i Reklamfilmen (se nedan) och för att vi är äldsta juniorlag på tjejsidan. Fysträningen är inspirerad av Östersunds satsning på olika typer av träningar och kommer sannolikt göras tillsammans med U18. Kommer bli väldigt kul och spännande!

 

2. BKBK har ingått ett mycket intressant samarbete med GIH (Idrottshögskolan). Klubben kommer erbjuda möjligheter för dom studenter som läser till fotbollstränare att få chansen att träna klubbens äldre lag. Vi kommer därmed med största sannolikhet kunna erbjuda DJ en ny ung, duktig och engagerad huvudtränare nästa år. Huvudtränaren kommer givetvis backas upp av oss föräldratränare som blir kvar som stöd. Micke och Felipe blir nya lagledare.

 

3. DJ:s huvudtränare kommer förutom att ta helhetsansvar för lägga upp alla träningspass också att ansvara för B-laget tillsammans med Damlagets assisterande tränare. Då vårt Damlag gått upp i div 3 och har målsättningen att inom ett par år fortsätta klättra upp i Div 2 kommer B-laget bli en bra stege för dom tjejer i DJ som vill träna lite mer. Vår målsättning är att DJ kommer bidra med minst 6-8 spelare till varje B-lagsmatch. Vägen upp till A-laget kommer därmed gå via spel i B-laget.

 

4. DJ:s grundverksamhet kommer dock bestå i att spela i F16-19 serien där vi ju kan spela i två år till med den stommen vi har som består av tjejer födda 2000-01. Vi kommer anmäla ett lag till div 3 och målsättningen är förstås samma som i år. Ha kul när vi tränar och spelar samt att ge oss chansen att vinna såväl derbytabellen som hela serien!

 

 

Vi ses på KIP!

Galen DJ-gala med italienska tårar
2018-01-19 13:27
stolta och glada DJ-ledare

Årets finaste fotbollsgala hölls samma kväll som Sveriges herrar kvalspelade mot Italien på San Siro. Som ni förstår blev avancemanget till vm precis den där extra kryddan som gör en lyckad gala till en galen gala!

 

Kalle bjöd in DJ till sin fina restaurang Elverket. Inte mindre än 26 spelare, 6 ledare samt lagets två fotografer samlades för att fira av ytterligare ett fantastiskt DJ-år. För många av tjejerna faktiskt 11 året i klubben!

 

Vi samlades i baren där kalle bjöd på välkomstdrink. Alla tjejer och ledare fint uppklädda och förväntansfullt skålade vi för en en ny rolig säsong tillsammans. Därfter gick vi in i VIP-rummet. Fint dukat och svenska flaggor, ballonger samt STOR-bildsduk.

 

Innan middagen gick vi igenom säsongen. Än en gång kan vi konstatera hur mycket kul vi hinner göra under ett år. Detta år hann vi starta med en grym hotell-cup i Sundsvall där vi åkte ut i semifinal på dom där förba...de straffarna (men vi återvänder), vi åkte på vårt första utlandsläger och körde Yoga-uppvärmning i en fantastisk fotbollshall, vi vann Vårserien i div 3, vi gjorde 67 mål i Sanktan fördelade på 17 olika spelare, och av dom sex derbyn vi spelade mot söderortslagen vann vi fyra. Vi blev därmed årets derbydrottningar i söderort!

 

Vi konstaterade att vi tränat och spelat match vid mer än 115 tillfällen under året. Galet mycket egentligen. Våra två duktiga målvakter vann den finaste tävlingen av dom alla - Närvarotoppen! Och bland ledarna tog Micke hem trofén för andra året i rad. 

 

Efter galet god bearnaisefrossa så avtackades dom spelare som bestämt sig för att sluta. Vår lagledare Anna som varit en grym lagmamma i dryga 10 år höll ett väldigt fint tal till laget i hennes hjärta som hon nu lämnar. "Glöm inte att fortsätta vara dom sjyssta och inkluderande BKBK-tjejer ni alltid varit, det är det som gjort detta lag till vinnare i den enda tävling som betyder nåt på riktigt - ha kul tillsammans" blev hennes medskick.

 

Sedan var det dags för första halvlek i vm-kvalet. Skulle festen punkteras? Skulle inte tro det. Blev en fantastisk halvlek med oerhörd dramatik. I paus andades vi ut och pratade lite kort om året som kommer. DJ satsar på att genomföra sitt tredje junior år i F16-19 serien och vi kommer också starta ett seniorlag som spelar B-lagserien tillsammans med vårt duktiga Damlag som avancerat upp till div 3. Kommer bli mycket intressant!

 

Sedan var det dags för andra halvlek. Skulle galan dö ut nu? Knappast... Vilken halvlek och vilken perfekt avslutning på DJ-galan och fotbollsåret. Dom sista minuterna stod alla upp och hoppade, vankade fram och tillbaka, skrek och höll för ögonen. När slutsignalen kom blev det stor gemensam DJ-glädje. Bobban sattes på och ledarna vinkade dansande av spelarna som  tog sig hemåt med Linje 17.

 

En minnesvärd kväll var slut. Och som alltid när det gäller DJ så undrar man om detta går att toppa? Vi får se nästa år.  

 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners