SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
P17

Matchnummer 3 i Sanktan
2021-05-31 16:47

I söndags spelades omgång 3 för oss vilket vi är ensamma om i serie där vissa lag har inte ens spelat en match. Motståndet var Enskede U17.2 och dom kom från en förlust mot Hammarby som vi besegrade i en svängig match.

Vi kommer återigen till match med en utespelare i mål, den här gången Viggo som har betydligt mer erfarenhet av att stå i mål än vad Jamal hade. Som tur är hade vi en rätt intakt trupp och vi kunde därmed spela med två naturliga mittbackar i Olle och Gabbe nu när Viggo fick ställa sig i mål.  

Hur såg det då ut i första halvlek? Jo BKBK gjorde tyvärr sin sämsta halvlek för säsongen och Enskede visade att förlusten mot Hammarby var en tillfällig svacka. Enskede var det klart bättre laget och förstärkta med en innermittfältare från deras U17.1 så dominerade dom. BKBK fick mest spela långt och fick sina uppspel brutna vid ett antal tillfällen. Dock resulterade det inte i några mål då de riktiga farliga lägena inte dök upp för Enskede och dom som uppstod kunde Viggo avstyra. 0-0 i halvtid.

På läktaren trodde man att BKBK skulle göra en Älvsjö halvlek efter paus och inledningsvis såg det ut så men tempot gick återigen ner efter 5-10 minuter i andra halvlek. BKBK ägde visserligen bollen större delen av tiden men attackerna uteblev. När det var ca 25 minuter kvar började dock de farliga lägena uppstå och BKBK borde satt minst 2 mål efter ett stolpskott och en mycket bra räddning av Enskedes målvakt på Jamals skott. Enskede såg nu trötta ut och BKBK fortsatte äga boll. Dock slarvades det en del i passningsspelet och Enskede kunde kontra ett par gånger men en väldigt bra Olle i mittsvaret löste det gång på gång.  Några mål blev det inte i den här matchen och  det enda positiva med det är att vi höll nollan för första gången för i år.

Vad vi tar med oss efter den här matchen:

Försvaret har fått en bredd jämfört med förra säsongen där vi den här matchen spelade med till 50% nykomponerad backlinje jämfört med tidigare matcher

Vi klarade att hålla nollan med en utespelare i mål (dock en målvaktsrutinerad sådan)

Kul att se Abel tillbaka i BKBK efter en utflykt till IFK Haninge. Konkurrensen ökar vilket vi är glada för.

Att det är viktigt att man ta uppgiften på allvar vad som än väntar på motståndarsidan. Att ett lag förlorat mot ett lag som vi vunnit mot innebär ingen lätt match. Det finns inga enkla motstånd i den här serien.

Vi tackar Enskede och domaren för en god match och ser framemot höstens match på Enskede IP.

 

Matchreferat:

Pär Carlson

Lagledare


Nyhetsarkiv
Matchnummer 3 i Sanktan2021-05-31 16:47
Match nummer 2 i Sanktan2021-05-22 18:10
Premiär i Sanktan2021-05-09 20:32
Quality Hotel Cup2020-11-03 15:20