Damer

Förlust i första träningsmatchen
2018-02-13 09:15

I årets första träningsmatch så stod Värmdö IF för motståndet. Värmdö tog i förra året steget upp till division 4.

Vi börjar matchen rätt bra. Vi vågar hålla i boll och hittar varandras fötter vilket gör att vi rätt enkelt kommer framåt vilket gör att vi i början nog tycker att vi har rätt bra koll på matchen. Vi hotar fint i djupled och tar oss fram i djupled, särskilt på vänsterkanten där Anna startar starkt - och med ett par träningar till i benen så hade nog någon av hennes räder resulterat i mål. Backlinjen känns väldigt trygga med fötterna och när vi hittar uppspel på våra mittfältares fötter så är det rätt bra - när vi får ihop det med att hitta våra anfallers fötter så är det ännu bättre. Det syns dock att vi är rostiga och blandar bra beslut med en hel del riktigt tokiga och vi håller inte riktigt ihop laget ordentligt. Man kan ana att vi blir lite överambitiösa och gör det lite för svårt för oss själva istället för att välja enkla lösningar.

I andra halvlek så kliver Värmdö på betydligt högre vilket tidigt resulterar i en vunnen boll och ett ledningsmål. Vi blir nog lite stressade av det och om vi tog lite tokiga beslut i första halvleken så ökar den andelen rejält i andra. Vi kvitterar efter att Anna spelat in bollen från vänsterkanten och Hanna krigar sig igenom två motspelare och bollen studsar fram till Hanna J som (i sin utomhusdebut) säkert trycker in bollen strax utanför straffområdet. Målet borde nog gett oss mer energi men Värmdö är klart bättre resten av matchen. De vinner fler dueller och vi är alldeles för utspridda som lag vilket gör att vi blir väldigt känsliga för när Värmdö vinner boll och ställer om. Värmdö är effektiva och gör ytterligare tre mål i halvleken och även om Värmdös seger är rättvis så skapar vi 2-3 chanser till där vi nog borde ha satt någon av dem.

Sammanfattningsvis:
En rättvis förlust. Vi ser ringrostiga ut och blir för utspridda och väljer lite för svåra alternativ. På plussidan har vi att vi stundtals rullade rätt fint och hittade varandras fötter och vi kom hotade i djupled från kanten. Nu är det nya tag och jobba vidare några veckor innan vi får chansen att visa att vi kan bättre i matchsituation igen.

Mål: Hanna J