Matchnummer: 150062013
Samling:16:45
0-3 mot Rågsved
2018-05-07 13:57

Rågsved är en gammal bekant trots att de ett gäng år har legat i en serie ovanför oss. Vi har sprungit på varandra många gånger och den här gången så kunde Rågsved inkassera en stabil 3-0 seger efter att vi inte varit tillräckligt bra för att hota. Matchen spelades på ett soligt Hagsätra IP.

Första halvlek börjar rätt jämnt och båda lagen har svårt att få till något riktigt ordnat spel utan det studsar mycket fram och tillbaka men redan i den 12 minuten så får Rågsved en hörna som de förvaltar väl. Vi är passiva och låter en Rågsvedsspelare hoppa upp och högst och retfullt sätta 1-0. Vi försvarar oss rätt bra efter det och Rågsved skapar inte speciellt mycket farligt. Det som ställer in det är att vi om möjligt skapar ännu färre lägen. Vi blixtrar till en gång när Maja rinner igenom centralt efter ett inspel från kanten och blir fri med Rågsveds målvakt som gör en bra räddning på ett bra avslut, men det är så gott som det enda vi kan räkna in som farlig chans i första halvlek. I minut 40 så utökar Rågsved efter ett skott utifrån som turligt letar sig in. Situationen föregås av flera kampsituationer där vi inte är tillräckligt distinkta för att trycka undan bollen. Det är tungt att gå ut till halvtidsvila med 0-2 underläge.

I andra halvlek så försöker vi få tag på bollen men har väldigt svårt att lyckas hålla den inom laget och vi tappar bollen för ofta och för enkelt och det straffar sig. I 64 minuten så vinner Rågsved bollen högt upp i banan och kan trycka in 3-0. I matchens sista 20 minuter så får vi till lite bättre spel. Vi kommer framåt ett gäng gånger och vaskar fram några chanser men utan att lyckas sätta bollen.

Sammanfattningsvis:
Vi försvarar oss väl och släpper till väldigt få farliga chanser men vi är inte tillräckligt tydliga i vårt agerande, vare sig när vi bara ska lägga undan bollen eller när vi ska spela varandra. Vi får inte igång vårt egna spel alls och misslyckas rejält med att hålla bollen inom laget.