Första träningsmatchen
2019-03-17 21:13
Ring pepp
Idag spelade vi första träningsmatchen mot Vallentuna på Vallentuna IP
Efter återbud fram och tillbaka under veckan var det skönt såhär i efterhand att vi kunde få till en match trots att vi bara var 11 tjejer. Därav att vi spelade matchen 2x30.
Med tanke på att det var första träningsmatchen med nya tjejer och nytt spelsystem för 2018, hade coach inga större förhoppningar på stordåd på planen, det viktigaste var att få ihop lagdelarna i försvarsspelet, spela tight och inte låta inspelen kommer in centralt fram våran backlinje. Men ack så fel han skulle ha.

Första 10-15 minuterna av första halvlek såg man att det var svårt att hitta positioner på planen och överflyttningarna gick inte lika snabbt som man hade önskat. Vallentuna hade mkt boll som väntat men att dom skulle ha en bra mittback i nummer 3 som kunde vända och vrida bollen med sin vänsterfot med kvalité hade man inte väntat sig, men ack så bra att vi fick jobba med det.

För efter första halvan av första halvlek börjar vi få ordning på positionerna, vi bryter uppspel centralat och har många chanser till kontringar, dock saknar kommunikation och koordination i passningsspelet så våra kontringar dör ut lite en bit in på Vallentunas planhalva, dock är detta inget tokigt då vi knappt har tränat anfallspel eller lövängar offensivt. Dock har vi en riktigt bra kontring som avslutas av Ester med ett ribbskott.

Andra halvlek är som den första lik Vallentuna har bollen mest och vi får inrikta oss på försvar.
Vallentuna kommer allt närmare och närmare ett mål och chansmässigt skall dom vinna matchen med en eller två bollar. Tycker vi visar stor mental styrka samt att vi hjälper varann över hela banan så vi klara oss undan med 0-0. Andra halvlek blir lite avtrubbande då vår ork går ner sig mkt och det blir ett ryckigt spel.

Tränarens reflektion:
Med tanke på att vi har bara har tränat försvarsspel från december fram till idag så är jag väldigt nöjd med att vi håller 0:an. Vi hittar efter 15 minuter positionerna i försvarsspelet vilket gör att Vallentuna inte kommer igenom centralt och får hitta andra vägar att komma runt oss vilket vi läser och kan kontra på dom. I andra blir vi trötta men jag är otroligt imponerad av tjejerna att vi dels orkar spela försvar i 60 min och att dom anpassar sig till ett helt nytt spelsystem mot föregående år.
Nu ska vi träna på i veckan och bryta in lite mer offensivt tänk i våra träningar.

Vi tackar Vallentuna, domare och publiken för matchen samt önskar Vallentuna lycka till i serien 2019!