2019-03-25 21:56
Vendela från F03 gästspelade. Bild Marcus Malm
I söndags var det dags för den andra träningsmatchen för BKBK dam anno 2019.
Denna gång under perfekta förutsättningar i Sollentunas fotbollshall.
Precis som föregående match var försvarsspelet huvudfokus  men nu var det lite mer anfallsfotboll på genomgången.

Vi börjar matchen kanske lite för lågt i försvarsspelet och låter Sollentuna driva in bollen på vår planhalva vilket för att vi faller lite väl lågt ner men efterhand så kommer vi högre upp och stoppar deras drivande mittbackar. Detta i sin tur gör att backlinjen får en högre utgångsposition och vi kan låta Sollentuna slå bollarna över oss istället. Men Sollentuna skapar inga direkta farligheter första 15 min.
Vi bryter några inspel central och får möjligheten att kontra på Sollentuna men med lite mer precision i passningsspelet och timing i i löpningarna så hade vi kunnat hota lite mer.

Vi har en liten dipp mellan minut 21 till 30 och under dessa minuter gör Sollentuna både 1 och 2-0, detta pga våra egna misstag, vi får in spel genom vår backlinje där vi inte vill ha dom och Sollentuna är kvicka nog att utnyttja det och straffa oss.

Inför andra pratar vi om att tajta till backlinjen och fortsätta jobba med överflyttningarna men samtidigt våga trycka i första fasen i kontringarna som ges.

I andra halvlek så gör vi det vi ska mycket noggrannare och Sollentuna skapar inte ett enda skott på mål. Jag tycker dock att vi är närmare 2-1 än vad dom är 3-0. Men det är mycket kamp och slit på mitten från båda lagen. Men man ser tydligt att Sollentuna har problem att komma igenom oss centralt. Tjejerna gör det otroligt bra försvarsmässigt och vi får även denna halvlek riktigt bra chanser att kontra och vi tar dom mycket genom våra forwards som springer och springer samt sliter. Jag tycker vi är värda iallafall 1 mål denna match men det kommer.

Tränarens reflektioner:
Vi har lite problem att hitta rätt i positionsspelet men detta är nog pga vi hade 2 nya backar denna match. Men vi är otroligt nöja med att vi hittar rätt i våra överflyttningar och stänger dom viktiga ytorna i vårt försvarsspel och när motståndarna säger att dom inte har nån att passa har man nått långt :)
Kontringsspelet kommer att komma så småningom där är vi inte oroliga vi ska bara hitta timingen.
Det uppställda anfallsspelet börjar ta form, vi hittar kombinationer även när vi är under press och kan vi flytta upp detta 20-30 meter upp i banan kommer det blir en rolig säsong.

Stort tack till Sollentuna, domare och publiken för matchen och lycka till i säsongen.