Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Trygghet för ungdomar i Bagarmossen och Kärrtorp

I vårt avtal med Stockholmshem ingår att vi ska nattvandra 10 gånger under vår och höst. Det innebär att tre till fyra vuxna går tillsammans runt till platser i Bagarmossen/Kärrtorp där ungdomar samlas.


De lag som ska vara nattvandrare 2018

DJkl 21.00 - 24.00
F03kl 21.00 - 24.00
F04kl 21.00 - 24.00
U18kl 21.00 - 24.00
U16kl 21.00 - 24.00
P02-04kl 21.00 - 24.00
P03kl 21.00 - 24.00
P04kl 21.00 - 24.00Instruktion

Minst 3 helst 4 personer ska ni vara som nattvandrar.

21.00 Samling vid Bagishuset, Byälvsvägen 20 ingång från kortsidan mot skolan.

  •          I en garderob, endast avsedd för nattvandrare, kan man hänga av sig sin egen jacka. Ur garderoben lånar ni varsin röd jacka.
  •          Det finns en pärm där det dels finns ett telefonnummer man skall börja med att ringa för att tala om att man är på plats, dels finns där instruktioner för hur man skall bete sig och vart man skall ringa om det händer något. Skriv upp eller fota det sista numret så att ni har med er det när ni vandrar.
  •          Nu kan ni börja er promenad runt i området Bagarmossen och Kärrtorp där ungdomar brukar hålla till. Bagishuset kan säkert ge tips.

24.00 Skall ni vara tillbaka vid Bagishuset.

Öppen träning för nyanlända

Klubben har en öppen träning för nyanlända ungdomar.

 

Under säsong har vi träning mellan 19.00 och 20.30 på onsdagar på Bagarmossens BP. Enklast är det att ta T-banan till Bagarmossen och gå ca 500 meter till den nylagda Bollplanen som ligger bredvid Bagarmossens skola.Bra om man har på sig träningskläder och har med sig en vattenflaska. 

 

Träningen är gratis och alla får vara med. Vi ber boenden som är intresserade att vara med att höra av sig till undertecknad. Bara så vi kan ha lite koll på hur många som kommer.

 

Andra föreningar som har träningar klicka här


 

 

Mvh

 

Jane Lundgren Ericsson

Ordförande

Bagarmossen Kärrtorp BK

ordforande@bkbk.se


Vardagspuls TV4, 26 oktober 2015 Film 1
Vardagspuls TV4, 26 oktober 2015 film 2
Ensamkommande flykringbarn
Pressmeddelande 13 oktober 2015

 

Stort intresse för träning för ensamkommande flyktingbarn 

 

Med anledning av den senaste tidens utveckling i samhället har Bagarmossen Kärrtorp BK startat upp en öppen träning för ensamkommande flyktingbarn.

 

Redan tidigt i våras blev klubben kontaktad av flera ensamkommande ungdomar som ville spela fotboll. Detta i kombination med att det i flera av våra lag redan spelar ungdomar med liknande bakgrunder gjorde att det både fanns ett engagemang och kunskap kring det här i klubben. Vi såg en möjlighet där vi kunna leva som vi som vi lär: Bredd- Glädje – Gemenskap.

 

En inbjudan om fotbollsträning skickades ut på fredagen förra veckan och på onsdagen möttes vi av 45 st fotbollsintresserade killar på Kärrtorps IP. En del av killarna hade bara varit här i några få dagar andra i tre år. Det blev ett organiserat positivt kaos.

 

Ambitionen är att erbjuda ungdomarna (både killar och tjejer) lättare fotbollsträning så att de får en kunskap hur fotboll tränas och spelas i Sverige. Det viktigast är att de får en grundträning så att de lättare kan börja spela i en klubb som ligger i närheten av var de än hamnar framöver. Vi som klubb kommer också att lära oss ännu mer om hur man kan hantera träningar där inte alla pratar samma språk och vi kan skaffa oss en ännu bättre förståelse för barn och ungdomars olika förutsättningar och vardag.

 

Träningen kommer att hållas onsdagar 16.30-18.00 på KIP så länge vädret tillåter.

 

Effekten av träningen är att både politiker och media har uppmärksammat det som vi gör. Redan nu vet vi att Idrottsborgarrådet, Emilia Bjuggren, kommer ner till Kärrtorps IP och hälsar på den 14 oktober. Samt att klubben tillsammans med Svenska fotbollsförbundet ska medverka i TV4s Vardagspuls den 26 oktober.

 

Ni är varmt välkomna till Kärrtorps IP nu på onsdag 14/11 kl.16.30-18.00.

Ordförande Jonas Olsson och vår kvinnliga tränare kommer att finnas på plats.

 

Har du frågor?

Kontakta ordforande@bkbk.se, 0705-294300

 

Hälsar Jonas Olsson, ordförande Kärrtorp Bagarmossen BK