Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Damjuniorer
Välkommen till Damjuniorerna
DJ-truppen 2018

BKBK Damjuniorer är ett härligt träningsvilligt gäng spelare födda 1999-2001. Truppen består av omkring 25 spelare, fyra tränare och två lagledare.  Under utesäsongen tränar vi två-tre pass i veckan på fina Kärrtorps IP och under vintern håller vi igång i olika hallar i söderort. Våra träningstider hittas i kalendern.

 

Säsongen 2017 spelade vi med två olika lag i Sanktans serie F16-19, ett lag i div 2 och ett i div 3. År 2018 spelar vi med ett lag i F16-19 samt ett lag i seniorserie för B-lag i samarbete med vårt duktiga Damlag. B-laget vänder sig till unga spelare som närmar sig spel i Damlaget.

 

Vi brukar delta i flera olika cuper utanför Stockholm och satsar mycket på att ha en bra sammanhållning och att ha kul tillsammans. Läs gärna nyheterna på vår lagsida för en inblick i vår verksamhet. År 2018 kommer vi t ex rivstarta med att åka på cup i Sundsvall. 

 

Om du är intresserad av att börja spela med oss kontakta lagledare/tränare Micke eller Felipe (se kontaktuppgifter nedan) för provträning. 

 

Om du som spelare inte kan komma på träningen skicka ett sms till någon av tränarna:

 

Felipe 070-308 36 39

Micke 070-3883282  eller mail: mikael@dorch.se

Marcus 073-302 52 94

Vanja 072-053 02 66

 

Lagets kontonummer i Skandiabanken är:

9159-601.954-0

 

Bästa hemmalaget i serien
2018-10-02 19:48
Kapten Freddy på väg mot nya äventyr

Vilken härlig avslutning på hemmasäsongen 2019. När året är slut räknar vi in endast en förlust mot seriesegrarna Ekerö men annars bara segrar på vårt kära KIP.


Segern mot BP med 3-2 i härlig höstsol var också Freddys sista match som Damjunior. Hon fick såklart äran att bära vår kaptensbindel. Många år i laget har det blivit för vår enda 99:a men nu är Tant Freddy för gammal för att fortsätta spela med oss nästa år. Vi hoppas såklart att få se Freddy i Damlagets tröja vad det lider.


Förutom en sedvanlig stabil insats bakåt låg Freddy bakom matchavgörandet då hon vasst sågade sönder BP:s försvar med en precis 30 meters passning genom deras mittfält och mittförsvar. Ester tackade och tog emot friläget. Innan dess hade Tess gjort våra första två mål därav en mycket kallt på straff.


Matchen spelades under högt publiktryck där inte minst klubbens knattar höjde temperaturen med höga och ihärdiga hejarop på laget och sina tränare Inez och Alice. Väldigt kul att se och höra och underbart att det blev en gammal hederlig vinnartunnel som vi tågade ut i efter årets sista seger. Nästa år ska vi vara minst lika bra hemma men ännu lite bättre när vi spelar borta. Då blir det nog serieseger till slut. 


Hjärta och smärta
2018-08-26 10:48
Kamp på KIP

Ibland är en förlust i en jämn match mer värd än en storseger. Igår var en sådan dag.

Vi mötte serieledarna och vi hade stora problem att få ihop ett fullt lag. Med bara en avbytare var planen att spela lika mycket med huvudet som med fötterna. Till slut blev det hjärtat som stod för den tydligaste insatsen. Vilken kämpamatch ni gjorde igår tjejer!

När Ester stukade foten och fick utgå efter 20 minuter hade vi inga avbytare. Men den elvan vi hade på plan: Alice; Alba Gonza Linn Thea; Isabel Emelie Isa Inez Freja; Liv gjorde en heroisk insats.

Ni slet för varandra, peppade och sprang. Minns särskilt en sekvens när kapten Alba efter en smäll i slutet av första, utan luft i lungorna och med en blandning av svett och tårar i ansiktet, krävde att få hoppa in igen och hjälpa kompisarna på plan.

Och som inte detta var nog lyckades ni få en sista tryck och skapa kvitteringslägen under de sista 10 minuterna. Nu blev det inga poäng men ändå var det 11 vinnare från BKBK på plan.

Vi ledare var mer stolta än efter vilken seger som helst.  

Nu har vi spelledigt nästa helg. Vi hinner träna mer och komma tillbaka från skador och sjukdomar som plågat truppen. När vi spelar nästa match kommer vi, precis som igår, vinna igen.


Vinstraden obruten inför sommaren
2018-06-21 09:33
DJ äger bollen

Vilken härlig spurt vi gjort under våren! Efter tung premiärförlust borta mot Vårmästarna Ekerö och ytterligare ett par svagare bortamatcher i början av våren har vi radat fem raka segrar i Sanktan och B-lag. På KIP är vi ruskigt starka och har bara vinster i samtliga tränings och tävlingsmatcher. På de fyra hemmamatcherna i DJ-serien har vi målskillnad 14-3. I B-lagserien har vi med väldigt övertygande spel tillsammans med DAM vunnit de två bortamatcher som kunnat spelas. Rotationsträningen har börjat fungera klart bättre än tidigare och här kan vi ta ytterligare steg i höst.


Men ännu roligare än segrarna är det fina spel vi kommit upp i de senaste matcherna. Vi har hittat en stark formel där vi tack vare två säkra målvakter i Alba och Alice och en ruskigt stark, snabb och framförallt spelande backlinje med spelare som Olsson, Vickan, Freddy, Johanna, Gonza, Linn, Athina är väldigt svåra att göra mål på. Framför backlinjen har vi ett mittfält som sett till att vinna dueller och som jobbar hårt såväl defensivt som offensivt; bra kämpat Freja L, Isa, Emelie, Thea, Inez, Freja W, Tindra, Isabel. Den tryggheten i kombination med att vi vet att vi alltid kan göra mål framåt tack vare vår spets med snabba och målhungriga spelare som Ester, Malby, Tess och Liv har blivit en riktig fin och effektiv fotbollsmaskin. Sedan har vi ju också våra superreserver Andrea och Chrissan som förstärkts oss när de varit lediga från Damspel.

Vårens tråkigaste nyhet är såklart Athinas skada. Vi hoppas att operationen går bra och att du kör ett bra rehab och precis som Malby kämpar dig tillbaka till spel i DJ nästa säsong. Roligaste nyheterna är såklart att vi lyckats få tillbaka Emelie och värvat Victoria till laget. Två spelare som gjort oss klart vassare och det gör också att vi fortfarande har en stor och som vi sett väldigt stark trupp på matcher och träningar. Samtidigt som många andra klubbar har svårt att få ihop startelvor i de äldre flickserierna och ibland t o m får lämna WO så fyller vi upp hela bänken med spelsugna 17-19 åriga tjejer!


Nu tar vi långt och välförtjänt sommarlov. Vi önskar förstås de BKBK-DJ tjejer som ska spela Dana Cup med ett kombinerat Sthlmslag (BKBK, Järla och Vasalund) ett stort lycka till!


Vi ses igen på HÖSTPREMIÄREN ONSDAG 8 augusti då vi kör igång med en första rolig träning. Veckan därefter är det två pass igen som vanligt onsdag-torsdag (rotationsträning tisdagar). Första höstmatchen är redan söndag 12 augusti i B-lagsserie och sedan Lördagen 18 augusti i vår Sanktan serie. Boka in matchdatumen redan nu så ni inte missar höstens roliga matcher då vi stormar vidare mot serieseger i såväl B-lag som Sanktan.     

Inte bara storsegern som värmde
2018-06-03 20:41
Ingen vattenransonering på KIP

Det är svårt att inte starta artikeln med en tanke på vår Athina. Bara några minuter efter att hon på ett snyggt och kallt sätt gett oss det viktiga ledningsmålet mot Lidingö så vrider hon knät när hon gör en stoppfint i straffområdet. samma knä som spökat under vårsäsongen. Vi hoppas verkligen att det inte är något allvarligt och att vi snart får se dig på KIP igen!


Det finns dock som tur är många glädjeämnen att ta med sig från dagens heta match. Roligast var helt klart att vi återigen fick se Emelie och Victoria spela match med oss. För Vickan var det hennes egentliga debut i BKBK och som hon spelade - helt rättvist krönte hon sin strålande insats med att få dribbla sig igenom och kallt placera in 5-0! Det var faktiskt svårt att förstå att dessa båda tjejer inte spelat match tidigare i år.


Vår kontroll var påtaglig under hela matchen och Alba fick inte mycket att göra. Hon var dock regissören bakom vårt sista mål genom att vaket snabbt spela ut en inspark mot tröttkört Lidingö som inte orkade jobba hem. Bollen gick från Alba som på snöre genom lagdelarna Inez-Ester-Vickan och i mål. Innan dess hade vi efter Athinas fina mål också gjort 2-0 efter att Ester kallt slagit in straffen efter att hon själv fällts. Freddy hade dunkat in 3-0 på halvvolley efter fin framspelning från högerkanten och Tindra hade dunkat in 4-0 på ett skott i krysset från en position utanför straffområdet.


Vi hade denna dag helt klart stor nytta av vår imponerande bredd i truppen och genom att maximalt utnyttja många byten i värmen så kunde vi hela tiden behålla ett tempo som Lidingö helt enkelt inte kunde matcha denna stekheta eftermiddag i Kärrtorp. Bara segrar på Kip är säsongens melodi!     

Seger i historiska DJ/Dam premiären
2018-05-22 21:30
DJ+DAM=Äntligen sant

Så var det äntligen dags. Efter ett antal uppskjutna matcher fick vi äntligen till premiären i B-lagsserien som DJ och DAM spelar tillsammans för första gången. Ansvaret för truppen ligger hos Dam eftersom det är en seniorserie. Till premiären togs fem DJ-spelare ut (Alice, Ester, Linn, Malby och Tess) och dessutom spelade de gamla DJ:arna Andrea och Chrissan. Betydde att 7 av 14 spelare var egna produkter från DJ. Inte illa alls.


Matchen blev en stor framgång. Väldigt bra spel från av en trupp som aldrig tidigare spelat tillsammans. Damspelarnas trygghet på plan spreds vidare till DJ som alla gjorde en grym match. Alice stod i mål med den äran och tog det hon skulle samt visade prov på väldigt säkert spel med fötterna. På plan så tog vi verkligen för oss. I halvlek stod det 1-1 men efter ett bra halvtidssnack från Max och Malm så var spelarna taggade. Ledningsmålet kommer när vi har samtliga fem DJ-spelare på plan och görs av Ester efter en fin öppnande crosspass från Malby. 3-1 kommer efter fint spel på vänstersidan där Tess briljerar med fin teknik och snabbhet och genom att spela fram bollen till en Damspelare som hittar Ester som tar sig runt sin back och spelar in bollen igen centralt så att den bara är att raka in till 3-1. Mycket snyggt spelmål. Stort beröm måste ges till Linn som i sin seniordebut fick stort ansvar som central mittfältare. Hon var hela tiden spelbar och spelade tryggt och säkert i en utsatt position. Imponerande! 


När domaren blåste av var det stor och genuin lagglädje från såväl Dam som DJ-tjejerna. Detta var verkligen en kul premiär och en match som skapade sug efter mera DJ/Dam matcher. Stort eloge till uppslutningen och peppen från de mer rutinerade Damspelarna. Ni gjorde oss verkligen bättre med ert lugn och taktiska känsla på plan!  


 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners