Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Damjuniorer
Välkommen till Damjuniorerna
DJ-truppen 2018

BKBK Damjuniorer är ett härligt träningsvilligt gäng spelare födda 1999-2001. Truppen består av omkring 25 spelare, fyra tränare och två lagledare.  Under utesäsongen tränar vi två-tre pass i veckan på fina Kärrtorps IP och under vintern håller vi igång i olika hallar i söderort. Våra träningstider hittas i kalendern.

 

Säsongen 2017 spelade vi med två olika lag i Sanktans serie F16-19, ett lag i div 2 och ett i div 3. År 2018 spelar vi med ett lag i F16-19 samt ett lag i seniorserie för B-lag i samarbete med vårt duktiga Damlag. B-laget vänder sig till unga spelare som närmar sig spel i Damlaget.

 

Vi brukar delta i flera olika cuper utanför Stockholm och satsar mycket på att ha en bra sammanhållning och att ha kul tillsammans. Läs gärna nyheterna på vår lagsida för en inblick i vår verksamhet. År 2018 kommer vi t ex rivstarta med att åka på cup i Sundsvall. 

 

Om du är intresserad av att börja spela med oss kontakta lagledare/tränare Micke eller Felipe (se kontaktuppgifter nedan) för provträning. 

 

Om du som spelare inte kan komma på träningen skicka ett sms till någon av tränarna:

 

Felipe 070-308 36 39

Micke 070-3883282  eller mail: mikael@dorch.se

Marcus 073-302 52 94

Vanja 072-053 02 66

 

Lagets kontonummer i Skandiabanken är:

9159-601.954-0

 

Vinstraden obruten inför sommaren
2018-06-21 09:33
DJ äger bollen

Vilken härlig spurt vi gjort under våren! Efter tung premiärförlust borta mot Vårmästarna Ekerö och ytterligare ett par svagare bortamatcher i början av våren har vi radat fem raka segrar i Sanktan och B-lag. På KIP är vi ruskigt starka och har bara vinster i samtliga tränings och tävlingsmatcher. På de fyra hemmamatcherna i DJ-serien har vi målskillnad 14-3. I B-lagserien har vi med väldigt övertygande spel tillsammans med DAM vunnit de två bortamatcher som kunnat spelas. Rotationsträningen har börjat fungera klart bättre än tidigare och här kan vi ta ytterligare steg i höst.


Men ännu roligare än segrarna är det fina spel vi kommit upp i de senaste matcherna. Vi har hittat en stark formel där vi tack vare två säkra målvakter i Alba och Alice och en ruskigt stark, snabb och framförallt spelande backlinje med spelare som Olsson, Vickan, Freddy, Johanna, Gonza, Linn, Athina är väldigt svåra att göra mål på. Framför backlinjen har vi ett mittfält som sett till att vinna dueller och som jobbar hårt såväl defensivt som offensivt; bra kämpat Freja L, Isa, Emelie, Thea, Inez, Freja W, Tindra, Isabel. Den tryggheten i kombination med att vi vet att vi alltid kan göra mål framåt tack vare vår spets med snabba och målhungriga spelare som Ester, Malby, Tess och Liv har blivit en riktig fin och effektiv fotbollsmaskin. Sedan har vi ju också våra superreserver Andrea och Chrissan som förstärkts oss när de varit lediga från Damspel.

Vårens tråkigaste nyhet är såklart Athinas skada. Vi hoppas att operationen går bra och att du kör ett bra rehab och precis som Malby kämpar dig tillbaka till spel i DJ nästa säsong. Roligaste nyheterna är såklart att vi lyckats få tillbaka Emelie och värvat Victoria till laget. Två spelare som gjort oss klart vassare och det gör också att vi fortfarande har en stor och som vi sett väldigt stark trupp på matcher och träningar. Samtidigt som många andra klubbar har svårt att få ihop startelvor i de äldre flickserierna och ibland t o m får lämna WO så fyller vi upp hela bänken med spelsugna 17-19 åriga tjejer!


Nu tar vi långt och välförtjänt sommarlov. Vi önskar förstås de BKBK-DJ tjejer som ska spela Dana Cup med ett kombinerat Sthlmslag (BKBK, Järla och Vasalund) ett stort lycka till!


Vi ses igen på HÖSTPREMIÄREN ONSDAG 8 augusti då vi kör igång med en första rolig träning. Veckan därefter är det två pass igen som vanligt onsdag-torsdag (rotationsträning tisdagar). Första höstmatchen är redan söndag 12 augusti i B-lagsserie och sedan Lördagen 18 augusti i vår Sanktan serie. Boka in matchdatumen redan nu så ni inte missar höstens roliga matcher då vi stormar vidare mot serieseger i såväl B-lag som Sanktan.     

Inte bara storsegern som värmde
2018-06-03 20:41
Ingen vattenransonering på KIP

Det är svårt att inte starta artikeln med en tanke på vår Athina. Bara några minuter efter att hon på ett snyggt och kallt sätt gett oss det viktiga ledningsmålet mot Lidingö så vrider hon knät när hon gör en stoppfint i straffområdet. samma knä som spökat under vårsäsongen. Vi hoppas verkligen att det inte är något allvarligt och att vi snart får se dig på KIP igen!


Det finns dock som tur är många glädjeämnen att ta med sig från dagens heta match. Roligast var helt klart att vi återigen fick se Emelie och Victoria spela match med oss. För Vickan var det hennes egentliga debut i BKBK och som hon spelade - helt rättvist krönte hon sin strålande insats med att få dribbla sig igenom och kallt placera in 5-0! Det var faktiskt svårt att förstå att dessa båda tjejer inte spelat match tidigare i år.


Vår kontroll var påtaglig under hela matchen och Alba fick inte mycket att göra. Hon var dock regissören bakom vårt sista mål genom att vaket snabbt spela ut en inspark mot tröttkört Lidingö som inte orkade jobba hem. Bollen gick från Alba som på snöre genom lagdelarna Inez-Ester-Vickan och i mål. Innan dess hade vi efter Athinas fina mål också gjort 2-0 efter att Ester kallt slagit in straffen efter att hon själv fällts. Freddy hade dunkat in 3-0 på halvvolley efter fin framspelning från högerkanten och Tindra hade dunkat in 4-0 på ett skott i krysset från en position utanför straffområdet.


Vi hade denna dag helt klart stor nytta av vår imponerande bredd i truppen och genom att maximalt utnyttja många byten i värmen så kunde vi hela tiden behålla ett tempo som Lidingö helt enkelt inte kunde matcha denna stekheta eftermiddag i Kärrtorp. Bara segrar på Kip är säsongens melodi!     

Seger i historiska DJ/Dam premiären
2018-05-22 21:30
DJ+DAM=Äntligen sant

Så var det äntligen dags. Efter ett antal uppskjutna matcher fick vi äntligen till premiären i B-lagsserien som DJ och DAM spelar tillsammans för första gången. Ansvaret för truppen ligger hos Dam eftersom det är en seniorserie. Till premiären togs fem DJ-spelare ut (Alice, Ester, Linn, Malby och Tess) och dessutom spelade de gamla DJ:arna Andrea och Chrissan. Betydde att 7 av 14 spelare var egna produkter från DJ. Inte illa alls.


Matchen blev en stor framgång. Väldigt bra spel från av en trupp som aldrig tidigare spelat tillsammans. Damspelarnas trygghet på plan spreds vidare till DJ som alla gjorde en grym match. Alice stod i mål med den äran och tog det hon skulle samt visade prov på väldigt säkert spel med fötterna. På plan så tog vi verkligen för oss. I halvlek stod det 1-1 men efter ett bra halvtidssnack från Max och Malm så var spelarna taggade. Ledningsmålet kommer när vi har samtliga fem DJ-spelare på plan och görs av Ester efter en fin öppnande crosspass från Malby. 3-1 kommer efter fint spel på vänstersidan där Tess briljerar med fin teknik och snabbhet och genom att spela fram bollen till en Damspelare som hittar Ester som tar sig runt sin back och spelar in bollen igen centralt så att den bara är att raka in till 3-1. Mycket snyggt spelmål. Stort beröm måste ges till Linn som i sin seniordebut fick stort ansvar som central mittfältare. Hon var hela tiden spelbar och spelade tryggt och säkert i en utsatt position. Imponerande! 


När domaren blåste av var det stor och genuin lagglädje från såväl Dam som DJ-tjejerna. Detta var verkligen en kul premiär och en match som skapade sug efter mera DJ/Dam matcher. Stort eloge till uppslutningen och peppen från de mer rutinerade Damspelarna. Ni gjorde oss verkligen bättre med ert lugn och taktiska känsla på plan!  


Premiärhelgen avslutades med målfyrverkeri
2018-04-29 20:56
Säsongen är igång och DJ tackar AGIO för stödet

Äntligen var det dags för DJ att få premiärspela i Sanktan 2018! Lagets tolfte år i serien tillsammans!

Fredagen innebar #premiärtåget till årets längsta bortamatch i Ekerö. Vi hade en 16-spelartrupp och peppen var stor. Innan matchen fick vi också motta en fet check från vår sponsor AGIO som vi tackar ödmjukt för.  


Matchen mot Ekerö blev tyvärr lite krampaktig. Vi ville mycket men fick inte alls ut det mot ett duktigt och snabbt hemmalag. Vårt samspel var svagt och vi hade också lite otur med psykologiskt mål emot oss. 0-1 direkt i början gjorde oss osäkra. När vi sedan krigade oss in i matchen och skapade bra lägen satte vi inte dom utan istället kommer ett skräpmål (en rensning som får perfekt båge in i mål) till 2-0. I andra halvlek spelar vi upp oss men det räcker inte alls mot ett taggat Ekerö som städar av matchen med klara 4-0. Extra plus går till Alice som stod för väldigt många väl avvägda utrusningar och som med sitt fina spel med fötterna ständigt var ett alternativ för backarna. Felicia O har också tagit över vänsterbackplatsen på ett minst sagt förtroendeingivande sätt.


På söndagen var det dags för hemmapremiär. Svårast tänkbara motstånd mot förra årets seriesegrare Aspudden. Innan match hade vi pratat om två saker: 1) ligga nära motståndarna i defensiva spelet och trycka till i närkampspelet, 2) leverera boll på ytan i det offensiva spelet för att trycka ned motståndarna och få till löpdueller med våra snabba yttrar. Och OJ! vad spelplanen satt!. Försvarsmässigt en av våra främsta matcher på många år. Den helt nya backlinjen fick förtroendet i 90 minuter och som Chrissan, Athina, Johanna och Felicia O spelade! Det var både hjärta och hjärna i skön förening. Knappt ett enda misstag mot vassa Aspudden som kom med ett varierat spel där de både försökte kortpassningsspela sig igenom och spela långt på snabba forwards. Men våra tjejer gjorde hela tiden rätt avvägningar. Imponerande! 


I mitten ägde Isa och Andrea med hjälp av Freja L och Linn. De satte bollarna på ytan precis som vi pratat om. Thea, Freja W, Inez, Ester och Tess som hjälptes åt på yttermittfält fick massor med löpdueller och vi tryckte precis som vi ville ned Aspudden. Under matchens första 30 minuter borde vi haft ledningen med 3-0 efter en kavalkad av fina anfall. Men Aspudden hade en av de bästa målvakter vi ställts mot. Hon tog frilägen, närskott och långskott så 0-0 efter första halvlek.


I paus var det bara att berömma laget. Om vi bara orkade fortsätta måste målen komma. Och vilket drama det blev i andra! Vi satte upp Ester på topp med Malby och flyttade ned Tess till vänster. Klart lyckat drag av coacherna. Efter en fin öppnande pass från Isa till Malby på höger kant spelar hon in till Ester som får en mot en läge mot Aspuddens mittback som hon vinner och ensam mot målvakten lyckas vi äntligen överlista henne. Bara några minuter senare kommer 2-0 efter ett drömanfall. Bollen går som på snöre från backlinje över mittfält via Andrea till Malby till höger som spelar in centralt till Ester som ser att Tess kommer perfekt löpande från vänster och hon släpper bollen som i ett handbollsanfall vidare, Tess knorrar in bollen otagbart vid stolproten. En kandidat till årets mål redan nu.


Aspudden kommer dock tillbaka och reducerar på frispark. Nu står matchen och väger. Med kvarten kvar kommer vi i nytt fint anfall. Ester tar sig förbi Aspudden backarna och fri mot målvakten petar hon retligt förbi bollen mot och kan sedan bara kallt rulla in det vi trodde var spiken i kistan. Men Aspudden orkade komma tillbaka och reducerade efter ny frispark med bara fem minuter kvar. De sista minuterna slog de långt och chansade men Alba var säker i målet och tog det som behövdes. När domaren blåste av kunde vi räkna till 5 vackra mål och fyra gula kort i en härligt hård men trots allt sjysst spelad match.  


Väldigt kul också att det var så många fans på plats och såg vår segermatch. Härligt att vi kunde visa vår trogna publik och oss själva att vi kan spela så bra fotboll! På söndag väntar serieledarna BP...


Försäsongen äntligen slut - nu blickar vi framåt
2018-03-29 10:59
Ny säsong med nya bollar

Det har varit en lång vinter och en lång försäsong. Den startade redan i februari med Kickoff cupen i Sundsvall där vi åkte med två fulla lag och vann äntligen en straffutslagning! Därefter har vi fortsatt med hårda vintriga pass på halt och mörkt KIP och också försökt oss på Dansfys. Vi har kämpat på bra och tränat regelbundet. Vi har ofta varit runt 14 spelare vilket måste ses som berömvärt under försäsong.


Av de fyra planerade träningsmatcherna har två varit tvungna att ställas in då motståndarna inte fått ihop lag. De andra två mot BP och Enskede har vi dock vunnit och det efter klart bra spel med tanke på hur tidigt på säsongen vi är.


Rotationsträningen med Dam har bara kunnat fullföljas en gång men den träningen var riktigt bra. De fem DJ tjejerna som var med bidrog till en träning i högt tempo och kvalitet. I takt med att rotationspassen går kommer de utveckla inte bara de tjejer som är med utan hela DJ. 


Så nu blickar vi framåt mot en ljus vår och grönt KIP! De nya träningstiderna har kommit och lagts upp på kalendern. Från och med efter påsklovet kör vi:

Måndag kl 18.30-20.00, Onsdag kl 19.00-20.30. 

Rotationsträningar på torsdagar kl 19.00-20.30.


Vi kommer bara spela 7 Sanktan matcher under vårsäsongen. Ännu inte helt klart när första matchen spelas. Vi siktar på premiärhelgen fredag 27 och söndag 29 april. Så skriv upp dessa datum i era kalendrar redan nu om ni vill kunna spela matcher i vår.


Vi tar ledigt under påsklovet och ses därmed taggade på vårsäsongens första träningsvecka måndag 9  och onsdag 11 april.


Heja DJ!   

 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners