VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL I BKBK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Policy för hemsida och sociala medier

 

Använder vi sociala medier på rätt sätt ger det föreningen en fantastisk möjlighet att skapa engagemang och intresse i och runt föreningen. Använder vi sociala medier på fel sätt kan det innebära skada för föreningen och för enskilda individer och intressenter kopplade till föreningen.

 

Målgrupp

Denna policy omfattar samtliga medlemmar, ledare, förtroendevalda, anställda och funktionärer i Bagarmossen Kärrtorp BK som kommunicerar utifrån föreningens hemsida, något av föreningens officiella konton på sociala medier eller via ett konto som använder föreningens namn eller logotyp i kontots namn (till exempel individuella lagkonton).

 

Tonalitet

Vi ska kommunicera i positiv anda och med positivt och vårdat språk. Utveckling, glädje och gemenskap är våra värdeord och de ska leda oss i vårt arbete såväl som i vår kommunikation.

  • Vi pratar gott om föreningen, varandra, motståndare, domare.
  • Diskussioner som gäller specifika individer, lagindelning och liknande tar vi direkt med relevant person.
  • Vi berättar om positiva saker som ökar engagemang och intresse för föreningen och för fotboll generellt.
  • Negativa kommentarer som kan uppfattas som kränkande, rasistiska eller sexistiska är inte tillåtna.
  • Vi ska tänka på att även om det inte är illa menat kan mottagaren ta illa upp.

 

Publicering av bild och namn på personer

När det gäller publicering av material på föreningens hemsida och sociala medier sker det som utgångspunkt med stöd av en intresseavvägning, vilket betyder att det krävs att föreningens intresse av att publicera väger tyngre än det intresse personerna på bilderna har av skydd för sina personuppgifter. Föreningen kan till exempel ha intresse av att visa upp sin verksamhet och vilka aktiviteter som pågår.

Den person som lägger ut bild, film och/eller namn på annan person är ansvarig för att klargöra om den har personens (eller målmans) tillåtelse att göra .

Om föreningen får reda på att något material upplevs som kränkande för individen som berörs vid en publicering, ska detta material omedelbart avpubliceras.

 

Vad publierade inlägg och bilder inte får innehåll

Det får på inga villkor förekomma alkohol, tobak, droger, kränkande text eller bild i bilder eller inlägg som publiceras på konton som faller under punkten Målgrupp ovan.

 

Upphovsrätt till bilder och annat material

Använd inte andras material utan tillåtelse och ange källa när du använder någons annans material. Följ de upphovsrättsliga regler som gäller.

 

Hashtags #

För att stärka vårt varumärke och öka känslan av gemenskap använder vi  hashtaggen #hejabkbk i all kommunikation på sociala medier.

Enskilda lag får givetvis använda även andra hashtags för sina bilder.

 

Brott mot riktlinjerna i denna policy

Om riktlinjerna frångås upprepade gånger kan det leda till att till exempel ett lags konto tas över av föreningen och stängs ned.

Om enskilda medlemmar upprepade gånger bryter mot riktlinjerna kan det både leda till uteslutning ur föreningen och, när relevant, till polisanmälan.

 

Föreningens officiella konton i sociala medier

 

Föreningens officiella Facebooksida heter Bagarmossen Kärrtorp BK https://www.facebook.com/bkbk.fotboll

 

 

Föreningens officiella instragramkonto heter bkbkfotboll

Föreningens officiella instragramkonto för Herrlaget heter bkbkherr

Föreningens officiella instragramkonto för Damlaget heter bkbk.damfotboll

Insamling BKBK:s ungdomsfond
En insamling för Bagarmossen Kärrtorp BK
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen