VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL I BKBK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Spelarutveckling

Bagarmossen Kärrtorp BK ska vara en förening att utvecklas och växa inom. Vi har spelare som vill träna mycket för att lyckas, och vi har nyfikna ledare som vi utvecklar för att de ska lyckas i sitt uppdrag. Vi ser att spelare och ledare växer genom att överföra kompetens mellan spelformer, tack vare en ny tydlig utbildnings- och träningsstruktur.

 

ÅLDER 5-12 ÅR

 

Övergripande mål för spelare 5-12 år

Att genom en bred fotbollsverksamhet skapa och bibehålla intresset för att utvecklas som fotbollsspelare. Med utgångspunkt från den enskilda individen skall vi skapa förutsättningar för att alla skall hitta sin framtida roll inom fotbollen.

 

Övergripande utvecklingsplan 5 mot 5 (7-9år)
Jag, bollen och aktionen

Genom allsidig träning utvecklar vi barnens individuella tekniska färdigheter. Vi lägger grunden för framtiden med stort fokus på teknisk och motorisk utveckling med många fotbollsaktioner.

 

Träningens huvudsakliga syfte är att skapa ett intresse för idrott i allmänhet samt att ge spelaren en motoriskt varierad, allsidig och lustfylld träning i lekform med många bollaktioner.

 

Fokus ligger på att:

  • Kunna ha god kontroll på bollen med bägge fötterna och händerna.
  • Kunna klara av grunderna 1 mot 1.
  • Att delta i anfalls- och försvarsspelet.
  • Kunna bemästra enklare koordination, rörelse- och smidighetövningar.

Vi anpassar tränarstil och träningsupplägg efter spelarnas fysiska och psykologiska förutsättningar och färdigheter i det här åldersspannet. 

 

Övergripande utvecklingsplan 7 mot 7 (10-12 år)

Jag, bollen och fotbollsaktionen

Fortsatt teknisk träning i ett högre tempo skapar bra förutsättningar till utveckling av barnens spelförståelse och deras möjligheter att ta snabba beslut. Genom spel på små ytor skapar vi förståelse för vikten av att ständigt vara i rörelse.

 

Träningens huvudsakliga syfte är att bibehålla intresset för idrott i allmänhet samt att ge spelaren goda förutsättningar att utvecklas som individ och lagspelare, och att förbereda spelarna för det större sammanhanget.

 

Fokus ligger på att:

  • Kunna ha en funktionell teknik i hög fart i matchsituationer.
  • Kunna genomföra det kollektiva taktiska spelet.
  • Kunna bemästra koordination, rörelse- och smidighet i fart under tävlingsformer.
  • Kunna genomföra spelvändningar.

För mer detaljerad spelarutvecklingsplan, kontakta sportchef för flick- respektive pojksidan.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen