VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL I BKBK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
Damer

Semifinal i Rimbo Cup
2018-02-06 12:42

Under helgen så spelade vi klassiska Rimbo cup. Vi har spelat den cupen under många år och den brukar markera slutet på inomhussäsongen. Cupen består av gruppspel - slutspelsgrupp - slutspel. I år tog vi oss hela vägen till semifinal där de slutgiltiga vinnarna Rimbo, blev för svåra. Cupen innehöll många härliga ögonblick där vår kämparanda och vilja att jobba hårt för att hjälpa varandra stod ut som det allra bästa. Ameli Enander gjorde sina första matcher med oss i cupen och det var en debut med mersmak.


Dag 1:
Brottby - BKBK 0-2
I första matchen så stod Brottby för motståndet. Brottby hör vanligtvis hemma i division 5. Vi börjar lite nervöst och är inte riktigt på tårna första minuterna men Andrea visar klass direkt och gör några riktigt fina räddningar som gör att vi håller oss kvar i matchen. Vi jobbar oss in i matchen och efter att ungefär halva spelats så väggar Carro och Hanna sig fram (kanske turneringens läckraste väggspel) även om Hannas avslut bara resulterar till en hörna. Men på den hörnan så trycker Hanna in bollen till Carro som trycker in ledningsmålet. Vi tar över desto längre matchen går även om båda lagen skapar chanser. Matchen punkteras när Klara spelar fram Anna som distinkt dunkar in bollen i mål en bra bit utifrån.

Mål: Carro, Anna
Assist: Hanna, Klara

BKBK - Järla IF 0-1
I match nummer två så står Järla för motståndet. Järla hör hemma i vår serie division 3. Vi är vi inte riktigt på tårna från start och Järla tar ledningen redan 17 sekunder. Det ska tilläggas att det är ett vackert mål där de snabbt spelar bollen och en spelare kommer fri med Andrea men istället för att skjuta hittar en spelare i sidled som kan trycka in bollen i öppet mål. Matchen är efter det rätt så jämn men Järla har mer boll än oss och vi ser stressade ut när vi väl får tag i den vilket  gör att vi hetsar lite med att komma till avslut istället för att ha lite kyla. De riktigt heta chanserna för oss uteblir.

BKBK - BKV Norrtälje 3-0
I match nummer tre så möter vi Norrtälje som vanligtvis hör hemma i division 5. Vi startar matchen bättre än tidigare och tar rätt tidigt tag i taktpinnen. Anna gör tidigt 1-0 när Hanna kyligt spelat bollen i sidled och gett henne öppet mål. Efter målet skapar Norrtälje några chanser där Andrea räddar, och en enhandsräddning vid ett friläge sticker ut. Vi punkterar matchen när Sofia spelar fram Anna som bryter in i banan och stenhårt trycker in bollen mellan målvaktens ben. Efter det utökar vi ytterligare när ett skott blockeras men studsar ut till Sofia som trycker in 3-0 vid  första stolpen.

Mål: Anna(2), Sofia
Assist: Hanna, Sofia

BKBK - Rimbo IF 1 2-2
I match nummer fyra så möter vi Rimbo som vanligtvis hör hemma i division 1. Förutsättningarna är enkla - vinnaren tar andraplatsen och förloraren tar tredjeplatsen. Ett kryss räcker för oss. Vi startar matchen bra och njuter av att för första gången under dagen möta ett ordentligt uppställt försvarsspel. Vi gillar att det skarpt. Men även om vi spelar bra så gör Rimbo först 1-0 efter ett friläge och sen 2-0 efter ett tungt skott utanför straffområdet. Att ligga under med två mål inomhus är tungt, särskilt med bara 16 minuters speltid. Men vi visar på tålamod och kyla och fortsätter att vårda bollen när vi har den. Sofia trycker in reduceringen med ett riktigt kämparmål där hon vinner en duell med  två backar och målvakt som hon håller undan när bollen retfullt studsar in. Målet ger oss mer energi och vi känner att vi är det hetare laget ute på plan. Kvitteringen kommer några minuter senare när Sofia vinner bollen på mittplan och både hon och Anna kommer fria med målvakten. De flesta, inklusive undertecknad trodde nog på en passning i det läget men Sofia petar kyligt in bollen själv. Båda lagen har läge att avgöra matchen efter det men den slutar oavgjort och vi går vidare som grupptvåa bakom Järla IF som vinner alla sina matcher.

Mål: Sofia(2)

Dag2:
BKBK - Beach FF 0-3
I första matchen i slutspelsgruppen möter vi Beach FF som är en futsalförening. Vi gör en riktigt svag insats. Är inte alls på tårna från start och vi blir lite ställda av deras lite annorlunda sätt att spela jämfört med lagen vi mött tidigare. Vi kommer inte alls upp i nivå och Beach kan rätt bekvämt göra både 1,2 och 3 mål innan matchen är slut. En riktigt tung start på dagen.

 

Vallentuna BK – BKBK 1-2
I andra gruppspelsmatchen möter vi Vallentuna som är hemmahörande i division 3. Vi känner nog att det här är en match vi måste vinna för att gå vidare och från början ser vi lite stressade ut vilket gör att Vallentuna kan skapa en drös chanser i början. Vi tar en hel del avslut, och rätt så många från lite tokiga lägen istället för att ha kyla men på just ett sånt avslut från Stina så missbedömer Vallentunas målvakt bollen och den slinker lite turligt in. Målet bekräftar tesen, att det aldrig är fel att ta avslut. Efter målet så är matchen jämn och båda lagen skapar chanser och man ska nog säga att Vallentuna borde nog kvitterat några anfall tidigare än de gör det. Men bara några få minuter efter kvitteringen blir Anna fasthållen vid mittplanen och får frispark. Klara trycker frisparken mot mål där Stina tar emot den och vänder upp och petar in ledningsmålet. Matchen är jämn med vi tar med oss alla poäng.


Mål: Stina(2)
Assist: Klara 

Rågsveds IF – BKBK 0-1
I sista gruppspelsmatchen möter vi en gammal bekant, Rågsved. Rågsved hör hemma i samma division 3-serie som vi. Förutsättningarna är enkla. Vi går vidare med vinst eller kryss. I början så skapar Rågsved en drös chanser där Andrea får göra några skarpa räddningar. Men efter 6-7 minuter får Carro bollen på kanten och spelar fint fram Stina som trycker in bollen från nära håll. Efter det tar vi över och spelar av matchen. Segern innebär att vi är klara för semifinal som grupptvåa från vår slutspelsgrupp.

Mål: Stina
Assist: Carro

 

Semfinal
Rimbo IF 2 – BKBK 3-0
I semifinalen så möter vi Rimbos andralag. Rimbo är hemmahörande i division1. De är numret för stora den här gången. Vi gör en bra match och kämpar och sliter men de tar rätt tidigt ledningen och även om vi gör en ordentlig kämpainsats så är vi inte riktigt nära och Rimbo vinner rätt bekvämt med 3-0.

Match om tredjepris
Beach FF – BKBK 2-0
Bara tio minuter efter semifinalen börjar matchen om tredjepris. Vi är bättre förberedda den här gången på hur de spelar och gör riktigt bra ifrån oss. Ett duktigt Beach har betydligt svårare att skapa chanser mot oss den här gången än i den tidigare gruppspelsmatchen. Men oturen grinar oss i ansiktet när först Andre ska plocka upp en till synes ofarlig boll som en av våra spelare råkar peta till och domaren blåser korrekt för hemmåtspel. Den efterföljande frisparken är hård men på väg en bra bit utanför när den oturligt tar på en av våra spelare och byter riktning och retligt studsar in i mål. Vi fortsätter kämpa och gör det bra men en stund senare så händer det igen. En beachspelare skjuter och träffar en av våra spelare och ett skott på väg utanför hamnar istället i mål. Det är tungt deluxe då vi känner att matchen är jämn och att vi kan ta dem. Vi krigar på hela vägen till slutet men många trötta ben kombinerat med ett underläge gör att vi inte riktigt orkar komma tillbaka och kvittera. När domaren blåser av får vi konstatera att vi gjort en betydligt bättre match än på morgonen men att det ändå inte räckte till.
 

Sammanfattningsvis:
Två väldigt bra dagar. Vi kämpar och jobbar enormt bra för varandra. Vi klarade framgångsrikt av att justera saker i spelet när vi behövde vilket är svårt att göra när man är mitt i något. Vi gör en hel drös mål och har mängde med fina kombinationer. En fjärdeplats är ett bra resultat i en så pass tuff cup men det känns såklart bittert att missa medalj när man är så pass nära. Men överlag så är det en rätt bra känsla i kroppen ett par dagar efteråt.


Skytteliga: Anna(3), Stina(3), Sofia(3), Carro(1)
Assistliga: Klara(2), Hanna(2), Sofia(1), Carro(1)


Nyhetsarkiv
VC BKBK -IFK HANINGE 7-52021-10-19 13:54
Rågsved-BKBK 0-12021-09-13 15:33
Lotta Persson till BKBK2020-12-03 21:22
Josefin Wenberg2020-12-02 10:00
Hanviken-BKBK 0-12020-09-21 12:01
Värmdö- BKBK 1-1 (1-0)2020-09-03 09:12
Träningsmatch 42019-04-15 20:33
Andra träningsmatchen2019-03-25 21:56
Första träningsmatchen2019-03-17 21:13
Säsong 20192018-11-27 14:37
Vinst mot Mälarhöjden2018-05-30 11:13
0-3 mot Rågsved2018-05-07 13:57
Seger i premiären2018-04-24 15:37
Semifinal i Rimbo Cup2018-02-06 12:42
Silver i Korpen cup2017-12-28 21:31
Årets pristagare2017-12-28 21:28
DIV 3 2018!2017-12-28 21:27