Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
F09

Bli medlem i Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
BLI MEDLEM
BKBK " The wild fighting" F09
Vi är 29 tjejer som kommer från hela stadsdelen. Vi är en klassisk breddförening där alla får delta på sina villkor och huvudsyftet är att utveckla spelare långsiktigt och få så många som möjligt att träna så länge som möjligt. 

 
Nordea 3650 20 56016 (innehavare Cecilia Landolf Hjort),

Lagledare Hans 0739045225


 Förtur till de som har förälder som ställer upp som tränare.

Adress för vändande mail
2019-10-16 21:06
Hej igen,

i senaste utskicket bad vi er svara på följande frågor med vändande mail:

  1. Kommer er dotter fortsätta med fotbollen till våren?
  2. Kan du som förälder ställa upp som hjälpcoach (i första hand lättmatcher)? 
  3. Vill du vara tränare?
Vissa av er har redan listat ut till vilken adress ni ska svara, men för er som inte gjort det kommer Hans adress här:

hansaxel69@gmail.com

Allt gott!
Tankar inför nästa säsong – hjälptränare sökes
2019-10-15 20:27

BKBK-förälder!

 

En lång säsong närmar sig sitt slut, vilket betyder att det är dags att börja planera inför nästa… Därför skulle vi behöva veta om er dotter avser fortsätta med fotbollen till våren. Vi hoppas innerligt att så är fallet!

 

Vi har en stor trupp med spelare på olika nivåer och dessutom en ansenlig skara nybörjare. Det är otroligt roligt, men ställer också krav på oss tränare. Vissa spelare skjuter vristskott från halva plan, andra har precis börjat träna på att slå en bredsida.

För att kunna utmana och stimulera alla spelare på ett vettigt sätt nivåindelar vi därför laget på träningarna och under den gångna säsongen har vi haft ett lätt- respektive medellag i St Erikscupen. Vissa spelare har bara spelat lättmatcher, andra bara medelmatcher och ytterligare en grupp har alternerat mellan de olika nivåerna (de spelare som börjat de senaste veckorna har ännu inte spelat några matcher).


Det är vår ambition att fortsätta med det här upplägget även till våren, men inte bara när det kommer till seriespel utan även cuper. Hitintills har vi spelat lätt/medel-cuper utan att göra någon nivåindelning. Vi tror att det skulle vara mer utvecklande för alla spelare, oavsett nivå, om vi istället anmäler ett lag till lättcuper och ett till medelcuper. Vi tränare kommer att bedöma vilka spelare som lämpar sig för respektive nivå (precis som vi gjort med seriespelet) och vi kommer självfallet att göra vårt yttersta för att så många spelare som möjligt får så mycket speltid som möjligt. Och – viktigt att komma ihåg – cirka en tredjedel av truppen alternerar mellan de båda lagen.

 

För att få det här att fungera - träningar, seriespel och cuper - krävs resurser och dessa resurser stavas tränare. Just nu är vi bara tre ordinarie tränare, Hans, Kristian och David (Lasse är med och coachar vissa matcher), och de är inte alltid vi kan alla tre. Därför undrar vi om det finns någon eller några förälder/föräldrar som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med coachning av lättmatcher och/eller hjälpa till på träningar då och då. Det skulle vara oerhört värdefullt för laget.

 

Tjejerna närmar sig en ålder då fotbollen kommer att få stark konkurrens av andra intressen och utan ett stort engagemang och stimulerande träning och matchspel är det risk för att de tröttnar och slutar. Det gäller oavsett vilken nivå de befinner sig på. Dessutom har BKBK – tyvärr – en tradition av att förlora de spelare som satsar på fotbollen till klubbar som Hammarby och Enskede. Den trenden vill vi bryta. Med de sagt är vårt mål inte att ta fram elitspelare, utan att ge så många tjejer som möjligt så pass goda fotbollskunskaper att de kan ha glädje av fotbollen resten av livet.

 

Med vändande mail vill vi alltså veta:

 

  1. Kommer er dotter fortsätta med fotbollen till våren?
  2. Kan du som förälder ställa upp som hjälpcoach (i första hand lättmatcher)? 
  3. Vill du vara tränare?

 

Avslutningsvis passar vi på att meddela att vi fortsätter med utomhusträningen så länge det är barmark (när snön faller blir det inomhusträning i Bagarmossens skola, återkommer om tider och veckodag) och att vi planerar en lagfest fredagen den 29 november, så spara datumet! Vi återkommer om plats och exakt tid längre fram.

 

Allt gott!

Hans, Kristian och David

 

Tider, kläder och Hammarby-AIK på lördag
2019-10-09 15:30
Det har varit ovanligt många spelare som kommit försent de senaste träningarna. Viktigt, viktigt att de kommer i tid. Så fort träningen börjar räknar vi antal spelare, delar in dem i grupper och anpassar övningar utifrån dels antal, dels hur många nybörjare respektive "veteraner" som närvarar. Allt för att era barn ska få en så bra träning med som möjligt.

Vidare är det viktigt att era barn kommer klädda efter väder. Regnar det har man regnkläder, är det kallt har man underställ, fingervantar och mössa. Senaste träningarna har det varit flera spelare som frusit eller haft på sig kläder som inte lämpat sig för fotbollsträning.

Nu på lördag den 12 oktober tänkte vi gå och titta på när Hammarby och AIK:s damer möts. Matchen spelas på Hammarby IP (Kanalplan på Södermalm) kl 14. Barn går gratis, men vuxna betalar. Biljetter köps här:


och så här hittar ni dit:


Vi som går ses utanför entrén kl 13.40.

Väl mött!
David, Hans, Kristian och Lasse

 
Farstacupen 20 oktober
2019-10-05 11:33
Samling 08:00 Slut 13:00

Kallt ute. Var påklädda

Anmälda spelare: Agnes H, Doris, Edith, Niki, Ester L, Hedda, Matilda, Nelly S, Rut, Soumaja, Vera.
1:a reserv. Frida, 2:a Alva
farsta ip

Det finns cafeteria. 

Med vänlig hälsning

Hans
Kallt imorgon, klä er ordentligt!
2019-10-04 21:21
Ska bli runt en grad varmt imorgon bitti, så se till att tjejerna klär sig ordentligt. Vi har tre till fyra avbytare i respektive lag. Underställ, mössa, fingervantar och vinterjacka att ha i byten och mellan matcher. 

Väl mött imorgon!
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen