VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL I BKBK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
F12

Information oktober 2020
2020-10-01 21:50
S:t Eriks-Cupen, inomhusträning, enkät, cup, tränarutbildning och föräldraengagemang!

Hej!

Vi har nu spelat våra sista matcher i S:t Eriks-Cupen men fortsätter med tisdagsträningarna fram till höstlovet. Vi vet ännu inte dag, tid eller plats för inomhusträningarna men återkommer med mer information så snart vi kan. Liksom förra inomhussäsongen är vår förhoppning att få två inomhustider eftersom truppen är stor (och hallen liten). Några tjejer har under säsongens gång valt att sluta eller pausa med fotbollen till förmån för andra aktiviteter. Vi har också fått några nya spelare till truppen som nu består av 35 stycken tjejer. Inom kort kommer ni alla att få en enkät som vi vore tacksamma om ni kan besvara tillsammans med era barn. Frågorna kommer att handla om trivsel i laget, om man vill fortsätta att spela fotboll och om man i så fall vill träna två gånger i veckan och så vidare.

I enkäten kommer ni också att kunna anmäla intresse för att hjälpa till i laget under kommande säsong. Vi har fortfarande flera funktioner/roller att fylla och hoppas att ni tar tillfället i akt och engagerar er. Ju fler vi är som hjälps åt desto bättre blir det både för oss vuxna och för barnen! BKBK har som krav att varje lag ska ha följande funktioner tillsatta:


Tränare:

För närvarande är vi sex ordinarie tränare i laget (Tomas, Ulf, Emma, Malin, Johan och Kalle). Det är främst andra roller som i första hand behöver tillsättas men det skadar absolut inte om vi blir fler tränare. Tränarna ansvarar för att planera träningar samt sköta kallelser till träning och match.


Lagledare:

Under gångna säsongen har Malin varit lagledare, men inför nästa säsong behöver vi två nya lagledare. Dessa kommer att ansvara för att sköta administration kring domarkvitton, fixa domare inför hemmamatcher, vara lagets kontakt mot BKBK:s styrelse, LOK ansvar, administrera lagsidan på bkbk.se, vara kontakt mot nya spelare samt sköta eventuella tidsbokningar/ändringar.


Materialare:

Materialaren ansvarar för alla inköp till laget enligt BKBKs riktlinjer, lämna in/ta emot matchtröjor vid årsslut/start, kontroll av registrerade spelare, nya beställningar/kompletteringar. Vi behöver en materialare.


Ekonomiansvarig:

Ekonomiansvarig ansvarar för lagkassan och eventuella lagfakturor. Vi behöver en ekonomiansvarig.


Föräldrarepresentanter:

Detta är ett ansvar som samtliga föräldrar har, men vi behöver minst två representanter. Denna funktion innefattar att anordna eventuella sociala aktiviteter, vara språkrör mellan föräldrar och tränare, vara välkomnande för nya föräldrar samt att tillsätta schema för planvärd och caféverksamheten.

 

Säsongen 2020

Vi tränare tycker att det har varit otroligt roligt att se tjejernas utveckling under den här första säsongen i S:t Eriks-Cupen! Det är en enorm skillnad jämfört med i början av säsongen. De har betydligt bättre bollkontroll, kan slå fina passningar till varandra och framförallt verkar det som om de har väldigt roligt tillsammans på plan, trots många förluster. Vi övar och pratar mycket om hur vi vill starta igång spelet från egen målvakt, till försvarare och sedan upp på kanten till mötande anfallare. Ibland går det briljant och ibland glöms det bort och passen slås istället in mot mitten, men vi fortsätter att öva öva och åter öva….. Snart sitter det och målen börjar komma! 


Den 18/10 spelar vi ICA Supermarket Bagarmossen Höstcup. Vi fick in 24 st anmälningar (sista svarsdag var 18/9) och har anmält två lag om 12 st spelare/lag. Några har redan anmält sig till reservlistan, så meddela gärna oss tränare ifall ni har fått eller får förhinder. I skrivandets stund är det totalt 6 lag anmälda till F12-klassen. Föräldrar till fem barn har anmält att de kan hjälpa till som funktionärer och om vi får in ytterligare fem så kommer cupen att vara gratis för alla. Hör av er till Malin med detsamma om du kan hjälpa till! Får vi inte ihop ytterligare fem föräldrar så kommer det att tas ut en cupavgift på 100kr/spelare (förutom för de barn vars föräldrar hjälper till såklart).


Vi vill också passa på att informera om att vi ska gå en tränarutbildning på Kärrtorps IP måndag 12/10. Det kommer att vara både teoretisk och praktisk utbildning och på den praktiska delen ska laget vara med. Ni kommer att få en kallelse till denna extraträning via SportAdmin, det är jätteviktigt att ni svarar på den kallelsen i god tid så att vi kan planera och dela in truppen i grupper. Eftersom vi sedan spelar cup på söndagen samma vecka ställer vi in ordinarie tisdagsträning (13/10).


Det var allt för den här gången, välkomna att höra av er vid eventuella funderingar!


Vänliga hälsningar/Malin, Emma, Tomas, Ulf, Johan och Kalle