SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb (BKBK) är en ideell förening i Stockholms stads sydöstra närförorter.

Bagarmossen Kärrtorp BK är vårt namn, men vi är även Björkhagen, Hammarbyhöjden och Enskededalen. Vi är villa och lägenhet, vi är tjej och kille, icke-binära, nyanlända och fotbollstokiga.

Vi har spelare som vill träna mycket för att lyckas. Vi har nyfikna ledare som erbjuds klubbens stöd för att bli bättre. Här växer vi som spelare och ledare genom att överföra kompetens mellan spelformer, tack vare en tydlig utbildnings- och träningsstruktur..

Bagarmossen Kärrtorp BK är en förening att utvecklas och växa inom.

 

Träningstider 2021 Excelfil UD-2021-04-15

Ica Supermarket Bagarmossen Cup!
2021-10-26 15:53

I våras tvingades vi ställa in cupen pga pandemin. Men nu i oktober har vi under två helger äntligen kunnat genomföra ICA Supermarket Bagarmossen Cup igen. 

 

För att minska antalet människor på plats samtidigt delades cupen upp i en flickhelg och en pojkhelg. Totalt var 90 lag anmälda och 178 matcher spelades under de två helgerna.

Både helgerna bjöd på fint höstväder, massor med fotboll, glada barn och äntligen återigen massor med publik! Nytt för i år var att lagen spelade den spelform som de ska spela i nästa års Sanktan. Detta innebar att 09orna för fösta gånge spelade 9mot9 och 12orna för första gången spelade 7mot7, spännande och lärorikt.

Grillen var igång båda helgerna och toastmaskinen gick varm. Förutom de ordinarie lagen kompletterades det med extralag i kafeterian under cuptiden. Vilket verkligen behövdes. Ni gjorde ett fantastiskt jobb. Några lag ställde också upp som funktionärer och ställde i ordning alla planerna på morgonen. Ovärderligt för att ha allt redo till matchstart kl 9.00.

Förutom alla fotbollstokiga barn och föräldrar som hjälper till så krävs det en sak till för att kunna genomföra en sån här stor cup och det är domare. Tack till alla fantastiska ungdomar som förutom att de själva spelar fotboll också dömer matcher. Nästan alla domarna under helgen kommer från BKBK och gjorde ett fantastiskt jobb, utan er ingen cup!

 

Kort sagt, det har varit två strålande helger på Kärrtorps IP fyllda med fotbollsspelare och roliga matcher. Tack för den här cupen! Vi kör i vår igen!

//Maria Langell Engström, cupansvarig

Tack Janne Sandberg!
2021-10-22 19:48


Janne Sandberg som varit Sportchef och tränare för Herrarnas A-lag lämnar BKBK nu i mitten av oktober.
Vi är väldigt glada att Janne varit hos oss de senaste 2 åren. Han har bidragit stort till föreningens utveckling genom sin gedigna fotbollskunskap och erfarenhet från föreningar i högre divisioner. Såväl seniorer som de yngre lagen och deras ledare har fått del av Jannes erfarenheter och coaching.
Herrarnas A-lag kan i år stoltsera med en hedervärd fjärde plats i serien.
Vi önskar Janne stort lycka till med nästa uppdrag! 

2021-10-21 16:02
  • Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under de senaste 20 åren ökat med över 100 procent, från 2 839 lag år 1997 till över 5 700 lag år 2021. Idag är 33 procent fotboll av alla idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i Stockholm och över 100 000 barn är varje helg igång i olika seriespel och aktiviteter i fotboll, en tredjedel av dem är flickor. Detta är mycket positivt och något vi vill fortsätta att utveckla i framtiden.

 

  • Tillströmningen till sporten innebär en ökning med drygt 50 000 spelare på tjugo år. Den största ökningen står flickfotbollen för. För att fortsätta utveckla fotbollen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas minst 15 fullstora planer för att täcka det växande behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.
  • Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan centrala läge och närhet till skola och tunnelbana gör att samtliga undertecknade klubbar anser att detta är en plan som bör fortsätta att prioriteras som fotbollsplan. Nu planerar istället Stockholms stad att riva fotbollsplanen och ersätta den med ett aktivitetscenter för andra idrotter. Många idrotter lider brist på anläggningar och vi tycker det är bra att det satsas på att bygga nytt, men vi tycker det är fel att idrotter ställs emot varandra. En ny idrottsanläggning bör inte byggas på bekostnad av en värdefull fotbollsplan. Med den akuta brist på plantider som råder i Stockholm uppmanar vi klubbar staden att tänka om och istället för att riva Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan, belägga den med konstgräs och rusta upp den för framtiden.
  • Tillsammans har vi klubbar över 9 000 aktiva fotbollspelare som alla bor granne med Tallkrogens BP/Valsknopp BP. Trots att vi klubbar samarbetar med varandra och delar på minsta kvadratmeter på fotbollsplanerna i området så räcker inte träningstiderna till. Tallkrogens IF har haft Tallkrogens BP/Valsknopp BP som hemmaplan sedan 1935. De har under året i kamratlig anda delat med sig av träningstider till grannklubbarna.

 

 

 

Vi backar Tallkrogens IF  

Tallkrogens BP/Valsknopp BP bör prioriteras som fotbollsplan och bör skyndsamt beläggas med konstgräs. #BackaTallkrogensIF

 

 

Catarina Carlén                                                                            Beatrice Lönnqvist       

Ordförande Tallkrogens IF                                                        Ordförande Enskede IK

 

 

Jane Lundgren Ericsson                                                              Mattias Fri     

Ordförande Bagarmossen Kärrtorp BK                                     Ordförande Hammarby IF FF

 

 

Tobias Mossop                                                                             Claes Svedenstedt

Ordförande Sköndals IK FK                                                         Ordförande Spårvägen FF

Herrar
3 avslutande omgångarna 3-5 5-1 1-0 är 6 poäng
2021-10-09 10:33, Herrar
Vinnande lag
Höstens tre sista omgångar (9, 10 ,11) sammanfattas här:
Under åren 2020-21 som har varit mycket mödosamma för spelare och ledare under denna pandemi. Att leda grabbar som knappt fått spela fotboll har och var inte alltid så kul. Truppens storlek var runt 25 spelare men har vattnats ur med skador, sjukdommar, psykisk ohälsa och andra orsaker. Ett minskat intresse och motivation tröt för en del i gruppen efter förlusten mot Fittja med 1-3.
Men det har o andra sidan gjort att några spelare med mindre med matchminuter fått mer speltid vid dessa 3 avslutande seriematcher.
Efter förlusten mot Fittja var lågan väldigt låg i spelargruppen. Ledarna peppade på och inspirerade spelarna med nytt råg i ryggen.
Matchen mot Tullinge TP 3-5 (1-3)
Inledningen mot Tullinge TP lovade mycket med mål efter 25 sekunder av unge Oliwer Reis. Därefter var Harki loss på vänsterkanten 7-8 ggr första kvarten utan att lyckas träffa rätt med sina normalt sätt fina inspel.
När 1-1 kom försvann lågan som börjat brinna och förlusten skrevs till 3-5. Efter denna förlust kändes fotboll inte så roligt får man lov stt säga. Men skam den som ger sig. 
Laget:
Philip Wasim KW Olle Harki Ricardo Rikard Erik Emanuel Kone Oliwer
Avbytare:

Enzo Kristian Salle Aya Albert

Mål:

Oliwer Harki Kone

⚽️⚽️⚽️Olle

⚽️⚽️Rikard

⚽️KW

 

Matchen mot IFK Sthlm slutade 5-1 (2-0)

Nu började glöden i ögonen åter synas. Äntligen var Oskar tilbaka på planen efter lång tids frånvaro. Även avstängde Isac var med från start och därmed fanns både presspelet, återvinningsspelet och djupledsspelet. Den här dagen var laget ett nummer större än motståndaren och 3 poäng kunde hämtas hem på ett bekvämt sätt. Att se KW och Oskars bollbehandling är en skön upplevelse där allt ser så himla enkelt ut.

Laget:

Philip Erik Enzo Elias Oskar KW Harki Rikard Isak Kone Oliwer

Avbytare:

Rickardo Emanuel Martin Salle Niklas

Mål:

Isak Kone Elias Erik Emanuel

⚽️⚽️⚽️Elias

⚽️⚽️KW

⚽️Isak

 

Matchen mot IFK Tumba slutade 1-0 (0-0)

I seriespelets avslutande match möter vi IFK Tumba som är indraget som ett av 7 lag som kunde ramla ned till div 5. Ett lag som kanske var mer motiverat än vårt BKBK lag för dagen. Yankuu Murrah var utan tvekan banans största aktör. Som ung spelare (nu 26 år) representerade han bla U 19 landslaget, fina fötter bra speluppfattning och ett tillslag som skiljer sig mot andra. Tumbas kampspel räckte ändå inte till seger utan den ordnade Ricardo Gray på en mycket fin slagen frrispark från ca 18 meters håll runt muren och i mv:s högra hörn efter 52 minuters spel. Att sedan Philip gör det en målvakt ska göra med att hålla nollan efter flera fina ingripande så kändes fredagens match okey. Kul att Erik gjort två bra insatser som HB och Enzo även gjort två bra som innerback. Åter fick Oliwer starta och kommer bli en tillgång för BKBK nästa år, de matcher han fått nu är det som gör att han nu är inne i div 4 spelet (dig kommer jag och andra hålla ögonen på i framtiden). Enligt den förnämlige lagledaren Jimmy Jansson är årets placering den bästa på ganska många år.

Summa Summarum:

11:va matcher är spelade och laget fick ihop 20 poäng. I år slapp man titta nedåt och vara orolig utan det fanns chans att vara med i toppstriden. Tyvärr har laget drabbats av många långa bortfall av skador, sjukdommar mm. Spelare som saknats väldigt ofta i match är Adam och Alex Neverland, Wiliam Olsson, Oskar Nar. KW som firade sommarledigt i Västervik med för många matcher i div 3, Isac missade 5 matcher, Mange, Kewin som var med ibland. Tack till Wasim och Ricardo som ställde upp när laget behövde er som mäst. Nu har vi en B match kvar och minst en cupmatch nästa vecka så ännu kör vi på och vill vinna mera.

Laget:

Philip Erik Enzo Elias Harki KW Ricardo Oskar Emanuel Kone Oliwer

Avbytare:

Niklas Aya Martin Salle Simon

Mål:

Ricardo Gray

⚽️⚽️⚽️Philip

⚽️⚽️KW

⚽️Erik


janne Sandberg
tränare o sportchef 
Damer
Lynn Palm är klar för BKBK-Dam!
2021-10-06 08:05, Damer
Lynn Palm

Lynn Palm väljer BKBK!

BKBK i sociala medier

 

Hur kan du som vuxen stötta barn som idrottar?

Film från RF-SISU Stockholm.
Nyheter från våra lag
F14 Svart, 25/10 19:17 
P14 Vit, 25/10 15:52 
F15 Svart, 19/10 20:37 
Damer, 19/10 13:54