VILL DU BÖRJA SPELA FOTBOLL I BKBK? ANMÄL DIG HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap

Socialt engagemang

 

Bagarmossen Kärrtorp BK har ett brett upptagningsområde i vår stadsdel; Kärrtorp, Skarpnäck, Enskededalen, Björkhagen och Hammarby. Idag har vi närmare 50 barn- och ungdomslag. Våra seniorlag består till stor del av unga vuxna med förankring i klubben eller närområdet. Vår målsättning är: Så många som möjligt så länge som möjligt. 

 

Vi vill också vara en viktig spelare i vårt närområde när det gäller socialt engagemang. Vi tror att vi tillsammans med andra aktörer som Stadsdelsförvaltningen, skolarna, kyrkan, fritidsgårdar och andra föreningar runt omkring oss kan skapa trygghet, inkludering och bättre hälsa.

 

Det här är vad vi redan gör idag:

 

Kostandsfri fotbollsverksamhet på sommarlovet:
I samverkan med Stadsdelen leder vi kostandsfria fotbollsaktiviteter på Skarpnäcksfältet på sommarlovet. 
Vi har även sommaröppet på Kärrtorps IP där barn och ungdomar kan komma ner och spela fotboll, grilla korv, spela boule, hoppa höjd med mera.

 

Ferie- och extraarbete:
Vi erbjuder ungdomar från föreningen och närområdet feriearbete under sommarlovet och andra lov. På så sätt kan vi bidra till att ungdomar får sitt första arbete. 

 

Vi motverkar ”slit och släng”
Barn och ungdomar växer fort och kläderna blir ofta för små innan de blir slitna. Vi har en köp/byt/sälj grupp på Facebook där vi uppmuntrar medlemmar att byta, köpa och sälja BKBK-kläder. Våra matchtröjor plockas in varje år och går i arv mellan från äldre till yngre lag så länge det är möjligt. 

 

BKBK Ghana
I BKBK Ghana möjliggör vi att barn och ungdomar får möjlighet att spela fotboll. Vi tror på att återanvända kläder och utrustning så länge som möjligt och skänker därför varje år bollar, västar, skor och kläder till BKBK Ghana. 

 

Samarbete med Arbetsförmedlingen
Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen för att kunna erbjuda arbete för personer som har varit arbetslösa en längre tid, eller som är nyanlända i Sverige. 

 

Ungdomsfonden - ekonomiskt bidrag till de som behöver det
Vi driver café på Kärrtorps IP som bland annat ger föreningen möjlighet att ge ekonomiskt bidrag till träningsavgift, skor, kläder eller gratis deltagande i sommarens fotbollsskola till familjer som behöver det.

 

Kvällsverksamhet tillsammans med Kyrkan
Vi bedriver fotbollsverksamhet tillsammans med Kyrkan på fredagskvällar. 

 

Ökad hälsa
Vi vet att många föräldrar stressar för att få tid till egen träning. Därför erbjuder vi att föräldrar kan träna medan barnen spelar fotboll. Vi har även startat Gå-Fotboll för pigga pensionärer i området. 

Insamling BKBK:s ungdomsfond
En insamling för Bagarmossen Kärrtorp BK
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen