Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
Utveckling - Glädje - Gemenskap
F11 Grön

Bli medlem i Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till lagsidan för F11 Grön!

Matchen mot Ingarö flyttad till lördag kl 13
2019-09-04 15:29
Nu har vi fått besked om matchen mot Ingarö, som vi har velat flytta pga svårt med transporter och att få ihop spelare en fredag eftermiddag. 
Ny speldag är lördag 7/9 kl 13 på Ingarö IP.
Kort varsel  men vår förhoppning är att vi kan bli dels fler föräldrar, dels fler spelare som kan delta. Mer om detta på träningen i kväll – men gå gärna in i SportAdmin-appen redan nu och markera spelare som Tillgänglig/Ej tillgänglig!
Nu börjar träningarna och matcherna igen
2019-08-11 14:41
Hoppas att ni alla haft en trevlig och skön sommar! Nu börjar höstsäsongen och träningarna är som tidigare på onsdagar kl. 18:00-19:00 på Bagarmossens Bollplan vid Bagarmossens skola. Första träningen är 14 augusti.

Dessutom ska vi spela sex matcher i St: Ericsupen. Se spelschemat här: https://www.bkbk.se/match/?ID=210987.

Det är jätteviktigt att ni redan nu går in via Sportadminappen eller hemsidan och intresseanmäler (både om tillgänglig eller kommer ej) er dotter på alla matcher under hösten.

De närmast i tid självklart viktigast att börja med. Första matchen är lördag morgon den 24 augusti. Detta så att vi tränare kan skicka ut kallelser ut i god tid så att alla kan planera sina helger bättre. 

Nu kör vi!
Mvh tränarna
Två till träningstillfällen innan sommaren
2019-06-10 10:44
Hej!
Stort tack och vilken utveckling spelarna och laget gjort under vårterminen. Varit jätteskoj att träna och spela matcher tillsammans. 

Även om det nu är sommaruppehåll för matcherna tränar vi som vanligt onsdag 12/6 och 19/6. Så välkomna ni som kan komma. 

Vi sätter igång med träningarna igen troligtvis onsdag 21/8 men kan eventuellt bli veckan innan den 14/9. Vi återkommer senare i augusti kring detta.

(Första matchen i St:Ericsupen är lördag 24/8 för de som blir kallade).

Gå gärna in senast i början/mitten av augusti och förhandsrapportera alla höstens matcher i appen när ni vet så underlättar det mycket för planering och kallelser. 

Mvh tränarna
Tips om Bagisloppet
2019-05-14 09:42

Helt valfri aktivitet och alla ansvarar för anmälan sig själva på http://www.bagisloppet.se. Ingen gemensam samling/aktivitet med laget. 

 

Här kommer ett tips på en lokal och gratis aktivitet. Loppets start och mål är på Bagarmossens skola (skolgården) dvs precis bredvid där vi tränar på onsdagarna.

 

Måndag 10 juni är det åter dags för Bagisloppet, efter ett års paus. Bagisloppet är ett roligt motionslopp för barn och vuxna, och stämningen brukar vara på topp. Bagisloppet är gratis för alla barn från FK till ÅK 9. 

 

Lilla Bagisloppet för barn i förskoleklass upp till 5:an är 1 km resp 2 km långt. I stora Bagisloppet kan barnen/ungdomarna springa antingen 5 km (från 13 år) eller 10 km (från 15 år). Första starten går kl 17.15.

 

Syftet med Bagisloppet är att ge barn och vuxna ett tillfälle att hitta glädjen i att röra på sig – tillsammans med andra. Sen väntar sommarlovet...

 

Arrangörer är Skogsluffarnas orienteringsklubb tillsammans med Svenska kyrkan Skarpnäcks församling.

 

Mvh,

Tränarna

Spelregler under match
2019-05-08 10:49
Som åskådare och förälder är det bra att ha koll på retreatlinje (mittlinjen) och insparkar för att kunna hänga i med i allt som händer och inte minst veta hur lång tid man har på sig för att kunna ta en kaffe i paus. Här är en kort-kort genomgång av de viktigaste reglerna. 

Den viktigaste regeln vi har i laget är att vi ska ha roligt. Det går före alla tänkbara resultat. Att spela fotboll ska vara roligt. Punkt. Det är domaren som dömer. Oavsett om någon tycker annorlunda. Punkt.

Under match står laget och spelarna på ena långsidan och föräldrar och annan publik står (gärna tillsammans) på motsatt långsida. Föräldrar får jättegärna heja och uppmuntra men ej ge taktiska instruktioner under matcher. Det gör tränarna, för att inte ge dubbla budskap/förvirra spelarna.

Fem mot fem
Varje match spelas fem mot fem, det vill säga fyra utespelare och en målvakt i varje lag. En match kan inte börja eller fortsätta om något av lagen har färre än fyra spelare. 

En spännande regel är att om ett lag ligger under med fyra mål eller fler det laget sätta in en extra utespelare och spela med en spelare mer tills ställningen är lika.

Speltid
Speltiden är 3 x 15 minuter. Pauserna är maximalt fem minuter mellan perioderna, så det måste gå fort i kaffekön.

Inkast eller inspark?
I de nya reglerna är det inspark som gäller, ej inkast med händerna. En spelare sätter igång spelet genom att passa en medspelare eller genom att själv börja driva bollen. Det samma gäller för hörnor. Man får inte skjuta bollen direkt i mål från en inspark eller hörna, bollen måste sättas igång först. 

Backa hem
Ytterligare en nyhet är något som kallas retreatlinje. Retreatlinjen är mittlinjen på planen. När målvakten fångat eller ska sätta igång spelet efter att bollen gått över kortsidan ska det andra laget backa hem till sin egen planhalva, alltså över den så kallade retreatlinjen, och stanna där tills målvakten släppt bollen. 

Utrustningen
En spelare får inte använda utrustning som kan vara farligt eller ha på sig något som kan orsaka skada på sig själv eller på andra spelare. Alla typer av smycken t.ex. örhängen och halsband är förbjudna och måste tas av innan match. Det är alltså inte ok att tejpa över till exempel örhängen. 

Spelarna ska ha på sig/ha med sig:

  • Tröja (denna står klubben för under match)
  • Byxor (svarta)
  • Strumpor (svarta)
  • Benskydd som täcks av strumporna. ETT MÅSTE!
  • Skor
  • Vattenflaska
  • Överdragsjacka under kalla speldagar
(Tack F11 Svart för texten ovan!)
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen